Foto: Militārās parādes mēģinājums 11.novembra krastmalā (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 17.novembrī 11.novembra krastmalā notika Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību militārās parādes mēģinājums.

Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 94.gadadienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde 11.novembra krastmalā notiks šodien plkst.14.

Militāro parādi komandēs Rīgas garnizona priekšnieks, Zemessardzes komandieris pulkvedis Leonīds Kalniņš, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Ierindas priekšgalā soļos Jūras spēku flotiles (JSF) pārstāvji ar Latvijas armijas karogu. Parādē piedalīsies arī Igaunijas Aizsardzības spēku, Lietuvas un Norvēģijas Bruņoto spēku karoga grupa, kā arī triju Baltijas valstu kopīgās militārās izglītības iestādes - Baltijas Aizsardzības koledžas - karoga grupa.

NBS parādē pārstāvēs septiņas regulāro spēku un triju Zemessardzes novadu vienības, kā arī NBS orķestris. Parādē piedalīsies arī divas Valsts robežsardzes (VRS) un pa vienai Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienībai.

Parādi noslēgs bruņoto spēku un VRS bruņojuma, tehnikas un transporta demonstrējums, kurā lidojumam labvēlīgos laika apstākļos būs redzami arī Gaisa spēku aviācijas bāzes un VRS helikopteri. Savukārt Daugavā varēs vērot JSF un VRS kuģus un kuteri.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu