Vīķe-Freiberga: Neatkarīga un brīva Latvija ir mans sapnis (128)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Neatkarīga un brīva Latvija ir mana visa mūža garumā sapņots sapnis. Kaut vienmēr Latvija būtu tāda, šodien Latvijai un Latvijas iedzīvotājiem novēl bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sarunā ar aģentūru LETA, eksprezidente dalījās atmiņās un sacīja, ka viņai ir ļoti nozīmīgi būt Latvijā, jo lielu daļu sava mūža 18.novembri viņa svinējusi svešās zemēs un kontinentos. «Ir bijuši laiki, kad šķitis, ka Latvija nekad neatgūs neatkarību,» teica bijusī prezidente. «Es novēlu visiem Latvijas iedzīvotājiem novērtēt, kas ir brīvība un neatkarība - kas ir brīva un neatkarīga Latvija,» uzsvēra Vīķe-Freiberga.

Svētku ieskaņā Saeimas svinīgajā sēdē līdzīgas atziņas pauda arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V). Viņa sacīja, ka 18.novembris ir atgriešanās diena, kad šaubas aprimst, meklējumi apstājas un mēs apzināmies savu piederību Latvijai.

«Es aicinu ikkatru Latvijas patriotu turēt dziļi sirdī ieslēgtu 18.novembra piederības un kopības sajūtu, lai to nespētu nomākt nedz šaubas un glaimi, nedz bailes un meklējumi. Jo ceļš uz mājām, uz savu tautu un valsti nav atkarīgs no kādu ārēju spēku gribas un nav arī meklējams nekur tālu pasaulē. Tas vienmēr ir ar mums, tas ir ikkatrā no mums,» uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka šodien tiek svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadskārta.

Komentāri (128)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu