Ārvalstīs turpinās valsts svētku svinības (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī pirmdien daudzviet ārvalstīs tiek rīkoti dažādi pasākumi par godu Latvijas proklamēšanas 94.gadadienai, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) apkopotā informācija par Latvijas valsts svētkiem veltītajiem pasākumiem Latvijas pārstāvniecībās.

Valsts svētku svinībām veltītus pasākumus šodien rīko Latvijas vēstniecība Beļģijā un Latvijas goda konsuls Luksemburgā, Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO, Ženēvā un Latvijas vēstniecība Nīderlandē.

Pirmdien Luksemburgā tiek rīkota diplomātiskā pieņemšana Luksemburgas diplomātiskajam korpusam un sadarbības partneriem. Svētku uzrunu teiks Latvijas vēstniece Beļģijā un Luksemburgā Lelde Līce-Līcīte. Pasākuma viesus priecēs Luksemburgas latviešu bērnu koris un īpašais viesis - virtuozā akordeoniste Ksenija Sidorova.

Ženēva tiks rīkota pieņemšana Ženēvas diplomātiskajam korpusam, ANO specializēto aģentūru vadītājiem un amatpersonām un Latvijas sadarbības partneriem. Savukārt Hāgā notiks Latvijas vēstniecības Nīderlandē organizēts koncerts, kurā uzstāsies Elīna Šimkus un Aurēlija Šimkus, kā arī diplomātiskā pieņemšana.

LETA jau ziņoja, ka laikā ap Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 94.gadadienu Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības ārvalstīs rīko svinīgus valsts svētku gadadienas pasākumus ārvalstīs dzīvojošajiem valstspiederīgajiem, ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjiem un Latvijas sadarbības partneriem. Šogad valsts svētku noskaņās tiek organizēti arī dažādi kultūras un mākslas pasākumi, tādējādi nodrošinot svētku un kopības sajūtu ārvalstīs esošajiem Latvijas diasporas pārstāvjiem un Latvijas draugiem.

ĀM piedāvā iespēju tās mājaslapā iepazīties ar Latvijas valsts svētku 94.gadadienai veltīto pasākumu kalendāru ārvalstīs, kā arī aplūkot jaunākos fotoattēlus no Latvijas pārstāvniecību ārvalstīs rīkotajiem svētku norises pasākumiem.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu