VP izvairās prognozēt, kad prokuratūrai varētu nodot «Krājbankas» kriminālprocesu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) pagaidām izvairās minēt konkrētus termiņus, kad prokuratūrai varētu tikt nodots pirms gada sāktais nu jau likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») kriminālprocess.

Kā aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Sintija Virse, patlaban kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Aizdomās turētā statuss aizvien ir piemērots piecām personām, arī Krimināllikuma panti, pēc kuriem šīs personas tiek turētas aizdomās, nav mainījušies.

Gada laikā ir apzināti aizdomās turēto īpašumi, tai skaitā arī ārvalstīs esošie, kuriem tiek likti aresti. Izmeklētāji strādā, lai noskaidrotu katra aizdomās turētā lomu noziedzīgajā nodarījumā. «Tiek veikta iegūto materiālu analīze, ekspertīzes, notiek sadarbība starptautiskā līmenī,» pastāstīja Virse.

Savukārt, jautāta, kad lieta varētu tikt nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, policijas pārstāve sacīja, ka tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, tāpēc patlaban nav iespējams prognozēt konkrētus termiņus.

Kā ziņots, «Krājbankas» kriminālprocesā aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā tiek turēts bijušais bankas prezidents Ivars Priedītis, bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Dzintars Pelcbergs un Mārtiņš Zalāns. Šajā kriminālprocesā izmeklētāji pērn aizturēja arī bijušo bankas valdes locekli Svetlanu Ovčiņņikovu.

Noziedzīgie nodarījumi, par kuriem tiek turēti aizdomās Priedītis, Antonovs, Pelcbergs un Zalāns, kvalificējami kā sevišķi smagi, aģentūrai LETA iepriekš atzina VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis.

Ķuzis arī apliecināja, ka policija ir arestējusi minēto personu mantu. Saistībā ar šo lietu uzlikts arests Priedītim piederošam nekustamajam īpašumam, automašīnai, kapitāla daļām kādā uzņēmumā, kā arī vairākiem kontiem dažādās bankās, tostarp ārvalstīs.

Pelcbergam apķīlāts transportlīdzeklis un nekustamais īpašums, bet Zalānam - nekustamais īpašums, kapitāla daļas kādā uzņēmumā, kā arī vairāki transportlīdzekļi.

Kā ziņots, šodien aprit gads, kopš Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēma apturēt visu «Krājbankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu, jo kredītiestādē tika konstatēts līdzekļu iztrūkums. Par šo lēmumu FKTK paziņoja vēlā 21.novembra vakarā. Šai pašā dienā VP sāka kriminālprocesu par līdzekļu aizplūšanu no bankas. Pēc mēneša tiesa «Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu, bet šogad maijā tika sākts «Krājbankas» bankrots.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu