«Daimler» pilnībā pārņēmis F-1 komandas «Mercedes GP» kontrolpaketi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācu automašīnu ražotājs «Daimler» apstiprinājis, ka pilnībā pārņem savā kontrolē Pirmās formulas (F-1) sacīkšu komandu «Mercedes GP».

Kompānija nopirkusi aptuveni 40% Abū Dabī uzņēmumam «Aabar» piederošo akciju. «Aabar» 2009.gadā kopā ar «Daimler» kompāniju apvienoja spēkus, lai finansētu F-1 komandu, taču nu izlēmusi to pārtraukt.

Kā zināms, «Mercedes GP» komandu pārstāv leģendārais vācu pilots Mihaels Šūmahers, kurš šīs vienības sastāvā nedēļas nogalē aizvadīs savas pēdējās F-1 sacīkstes.

Nākošā gada sezonā Šūmaheru «Mercedes GP» komandā aizstās britu autobraucējs Lūiss Hamiltons, kurš pārnāks no «McLaren-Mercedes» vienības un kļūs par kolēģi citam vācietim Niko Rosbergam.

Jau vēstīts, ka F-1 priekšpēdējā, 19.posmā - ASV «Grand Prix» - svētdien uzvaru izcīnīja Hamiltons.

Vienu posmu pirms sezonas beigām līderim Sebastjanam Fetelam ir 273 punkti, bet viņam ar 260 punktiem seko Fernando Alonso. Trešais ar 206 punktiem ir Kimi Raikonens, bet no viņa 16 punktus atpaliek Hamiltons.

Izšķirošais sezonas posms šajā nedēļas nogalē norisināsies Brazīlijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu