Izsolīs «The Beatles» demoierakstu, ko noraidīja ierakstu kompānija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Šomēnes tiks izsolīts leģendārās popgrupas «The Beatles» demoieraksts, ko 60.gados noraidīja ierakstu kompānija «Decca Records».

Ieraksts nekad nav ticis izdots, taču zinātāji apgalvo, ka tam esot laba skaņas kvalitāte. «Tas ir unikāls, turklāt skaņa ir kristāldzidra,» teica izsoļu nama «Fame Bureau» pārstāvis Teds Ouens. «Viņi centās atdarināt amerikāņu stilu, līdzināties Badijam Hollijam un Čakam Berijam. Tie bija rokenrola ziedu laiki, un katrs, kas gribēja kļūt slavens, centās atdarināt šo stilu.»

«Decca Records», kas vēlāk kļuva par rokgrupas «The Rolling Stones» ierakstu kompāniju, 1962.gadā nenoslēdza līgumu ar «The Beatles», jo ģitārmūzika tolaik esot zaudējusi popularitāti. Studijas vadītājs Diks Rovs grupai pateica, ka viņiem «nav nekādas nākotnes šovbiznesā».

Pēc dažiem mēnešiem «The Beatles» nokļuva ierakstu kompānijas EMI paspārnē un kļuva par populārāko grupu pasaulē.

Tā laika menedžeris Braiens Epšteins samaksāja par audiokasetes ar desmit dziesmām izveidošanu un iedeva to vienam no EMI vadošajiem darbiniekiem.

2002.gadā tā tika pārdota mūzikas piemiņlietu kolekcionāram, taču nu tā atkal tiks izsolīta. Prognozētā cena sasniedz 30 000 mārciņu (26 200 latus), un tajā iekļautas dziesmas «Money (That's What I Want)», «Like Dreamers Do», «Take Good Care of My Baby», «Love of the Loved» un citas.

Kasete tiks izsolīta 27.novembrī «Fame Bureau» izsoļu namā Londonā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu