«Honda» vēlas palielināt eksportu no ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Honda Motor Co.» vadītājs Takanobu Ito pirmdien pavēstīja, ka vēlas palielināt uzņēmuma eksportu no ASV, lai mazinātu jenas vērtības pieauguma negatīvās sekas.

«Mūsu rūpnīcas ASV eksportē vien 6%-7% produkcijas. Taču tām vajadzētu būt spējīgām paveikt vairāk,» intervijā laikrakstam «Wall Street Journal» norādīja Ito. «Ja no citiem reģioniem būs pietiekams pieprasījums pēc lielākām automašīnām, tad eksporta apjoms tuvu 20% apmērā ir iespējams.»

Japānas jenas vērtības pieaugums padara eksportu no Japānas krietni dārgāku, un Ito pavēstīja, ka «Honda», visticamāk, nepalielinās sūtījumu apjomu uz ārvalstīm no iekšzemes rūpnīcām.

«Vecā struktūra, kurā kā galvenā eksporta platforma ir Japāna, nav normāla,» uzsvēra Ito. «Honda» patlaban no ASV eksportē piecus modeļus - «Accord», «Civic», «Pilot», MDX un «Odyssey». Pērn kompānija no Ziemeļamerikas eksportēja 55 000 automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu