Vēl var iesniegt ierakstus «Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2012» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām turpinās 2012. gadā Latvijā iznākušo mūzikas ierakstu pieņemšana vērtēšanai Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2012. Ierakstus iespējams iesniegt LaMPA birojā Sēlpils ielā 2c līdz š.g.7.decembrim. Ieraksti iesniedzami gan CD formātā, gan elektroniski. Maksa par reģistrāciju saglabājas tāda pati kā iepriekšējos gadus – Ls 15 par vienu ierakstu vienā nominācijā. 

Latvijas mūzikas produentu apvienība LaMPA vērš uzmanību, ka šajā gadā izmaiņas piedzīvojusi piedzīvojusi Gada balvas vērtēšanas sistēma– optimizējot iesniegto ierakstu objektīvu izvērtēšanu, konkrētas nominācijas albumu iesniegšanai pagaidām netiek izvirzītas. Vērtēšanai tiek pieņemti visi 2012. gadā Latvijas teritorijā izdotie albumi visos žanros, un iesniegto ierakstu sadalījumu pa nominācijām veiks īpaši izveidota žūrijas komisija.

Šī sistēma, kas plaši tiek izmantota līdzīgos pasākumos pasaulē, ļaus pilnvērtīgāk izvērtēt notiekošo mūzikas ierakstu jomā un nodrošinās objektīvāku albumu salīdzinājumu, jo katrā nominācijā tiks vērtēti žanriski līdzvērtīgi albumi. Organizatori pauž cerību, ka šogad varētu izveidoties arī jaunas nominācijas žanros, kas, iespējams, līdz šim tikuši atstāti novārtā, un vēlreiz aicina visus, kas šajā gadā izdevuši albumu, neatkarīgi no žanra, to iesniegt vērtēšanai.

Joprojām nemainīgas tiek saglabātas 4 vispārīgās nominācijas, kurās ierakstus var iesniegt paralēli iepriekšminētajam:

  • Labākais mūzikas video klips
  • Labākais koncertieraksts video
  • Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)
  • Labākā dziesma (visi žanri)

Kā katru gadu, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2013.gada 26.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Gada Balvas 2012 nolikums, žūrijas sastāvs u.c. informācija publicēta mājas lapā www.gadabalva.lv. Pirms ierakstu iesniegšanas LaMPA aicina rūpīgi iepazīties ar pasākuma nolikumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu