Asanžam problēmas ar veselību (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pretrunīgi vērtētā tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājam Džūljenam Asanžam, kurš jau piecus mēnešus atrodas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, ir problēmas ar plaušām, kas var pasliktināties, trešdien paziņoja Ekvadoras vēstniece Lielbritānijā Ana Albana.

«Viņam ir hroniskas plaušu problēmas, kas jebkurā brīdī var saasināties,» žurnālistiem Kito pavēstīja Albana.

Ekvadora «sedz viņa medicīniskos izdevumus» un organizē «regulāras medicīniskās pārbaudes», sacīja Albana, piebilstot, ka Asanžs dzīvo slēgtās telpās kopš patvēruma lūgšanas pirms 162 dienām, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai.

Zviedrija vēlas viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumā, ko Asanžam izvirzījušas divas stokholmietes.

Ekvadora piešķīrusi Asanžam diplomātisko patvērumu.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu