Oktobrī ievērojami sarukusi Japānas autobūves kompāniju ražošana Ķīnā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas trīs lielākās autobūves kompānijas ceturtdien paziņoja, ka ražošanas apjoms Ķīnā pagājušajā mēnesī atkal piedzīvojis kritumu, kas galvenokārt skaidrojams ar Japānas un Ķīnas teritoriālo strīdu.

«Toyota Motor Corp.» norādīja, ka automašīnu ražošanas apjoms Ķīnā oktobrī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, samazinājies par 61%.

Savukārt «Honda Motor» ražošanas apjoms valstī šajā periodā sarucis par 54%, bet «Nissan Motor Co.» uzrādījis 44% kritumu.

Šie dati seko iepriekš publiskotajai informācijai, ka visi trīs autoražotāji Ķīnā oktobrī piedzīvojuši ievērojamu pārdošanas apjoma kritumu, ņemot vērā teritoriālo strīdu, kura dēļ Ķīnā izraisījušās vērienīgas demonstrācijas un aicinājumi boikotēt Japānas produktus.

«Toyota» Ķīnā iepriekšējā mēnesī saražojis vien 30 600 automašīnu, «Honda» - 26 302 automobiļus, bet «Nissan» - 61 360 vienības.

«Nissan» vadītājs Karloss Gosns oktobrī intervijā laikrakstam «Financial Times» pavēstīja, ka viņa kompānija padomās divreiz, pirms veiks jaunas investīcijas Ķīnā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu