«Kia pro_cee'd» saņem prestižo «iF» dizaina godalgu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Latvijā «Kia cee'd» cīnījās par titulu «Latvijas Gada auto 2013», tā jaunākā modifikācija – trīs durvju hečbeks «pro_cee'd» vēl pirms nonākšanas tirdzniecībā ir saņēmis vienu no pasaules prestižākajām dizaina godalgām – 2013. gada «iF» balvu par labāko dizainu transporta dizainā.

Trīs durvju hečbeks, kas tirdzniecībā nonāks 2013. gada otrajā pusē, uzvarēja «iF» dizaina konkursa transporta dizaina kategorijā, kurā par prestižo balvu cīnījās vairāk kā trīstūkstoš produkti no četrdesmit astoņu valstu ražotājiem.

Žūrijā darbojas vairāk kā trīsdesmit industrijas profesionāļi, kuri vērtē pieteikto produktu dizaina kvalitāti, meistarību, oriģinalitāti, funkcionalitāti un drošību. Pēdējo piecu gadu laikā «Kia» ir saņēmis gandrīz divdesmit «iF» dizaina konkursa godalgas dažādās kategorijās.

Jaunais «pro_cee'd» diezgan radikāli atšķiras no piecu durvju «cee'd», kas pavisam nesen saņēma Vācijas dizaina gada balvu, – tas ir ieguvis vēl dinamiskāku un agresīvāku virsbūves formu, kas panākts, pazeminot jumta līniju, uz aizmuguri atvirzot sānu centrālos statņus un piešķirot savādāku dizainu sānu paneļiem, bagāžnieka vākam, aizmugurējiem lukturiem un bamperim.

Tas sevi ir ļoti labi pierādījis arī auto drošības testos – Euro NCAP Kia cee'd ir piešķīris augstāko, piecu zvaigžņu vērtējumu. Latvijā «cee'd» ir otrais populārākais «Kia» modelis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu