NASA cenšas ieviest skaidrību par «Curiosity» «sensacionālo atradumu» (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Pirmdien, 3.decembrī NASA zinātnieki rīkoja preses konferenci, kurā bija plānots sniegt sīkāku informāciju par «Curiosity» «sensacionālo atradumu», kas pēdējās dienās sacēlis ažiotāžu masu medijos visā pasaulē, ziņo ārvalstu mediji.

NASA pārstāvji preses konferencē paziņoja, ka «Curiosity» patiešām atradis vienkāršas organiskās molekulas, tomēr šobrīd nav zināms, vai to izcelsme ir Marss. Ļoti iespējams, ka tās šurp no Zemes atnesis pats «Curiosity».

Jau ziņots, ka novembra beigās NASA pārstāvji pārsteidza žurnālistus un «Curiosity» «fanus» visā pasaulē ar paziņojumu, ka kosmiskās izpētes aparāts planētas augsnes paraugos atklājis vienkāršas organiskās molekulas.

Sīkāku informāciju par notikumu zinātnieki gatavojās sniegt 3.decembra preses konferencē, taču jau pirms tam publiskajā telpā nonāca informācija, ka vēl pāragri izdarīt jebkādus secinājumus. Nekāda cita informācija gaidītajā preses konferencē tā arī neizskanēja.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu