<i>Refrešot</i> Māri (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jau dažas dienas pēc triumfa Londonā lidostā «Rīga» divkārtējo olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu līdzjutēji sagaidīja ne tikai ar apsveikumiem un laba vēlējumiem, bet arī aicinājumiem nospraust nākamo mērķi - izcīnīt zelta medaļu 2016. gada Riodežaneiru olimpiskajās spēlēs. Ārprāts! Bet, vai līdzjutējiem var pārmest negausīgo apetīti? Protams, ka nevar. Sporta emocijas bagātina dzīves uzturu, bet Māris mūs ir pieradinājis pie sātīgas maltītes.

«Kamēr dzelzs ir karsta, tā ir jākaļ! Mums ir vienošanās, ka mēģināsim. Taču, ja pirms četriem gadiem droši varējām teikt, ka cīnīsimies un aizstāvēsim, tad tagad nevar zināt, kā būs. Māris nav sevi izsmēlis, lai nenoturētos vēl četrus gadus, taču pieejai būs jābūt saudzīgai. Jaunāks viņš taču nekļūst,» saka olimpiskā čempiona treneris Ivo Lakučs.

Pēc finālbrauciena Londonas olimpiskajās spēlēs Štrombergs uzsvēra, ka psiholoģiski grūtāku maču viņa karjerā vairs nebūs. «Kad Olimpiādē devāmies uz basketbola turnīra finālmaču starp ASV un Spāniju, es viņam teicu, ka pēc tā, cik smagi ir gājis un tomēr izdevies uzvarēt, būs pamatīga psiholoģiskā bedre, kurai nebūs viegli tikt pāri. Tagad nedrīkst sevi atlaist, taču nedrīkst arī pārspīlēt.»

Lakučs atzīst, ka bijis pārliecināts - Māris netiks galā. «Tomēr vienās sacensībās viņam izdevās uzvarēt un biju pārsteigts. Iepriekšējās dienās viņš pats kļūdījās un nočakarējās, jo nespēja saņemties. Turklāt visi konkurenti pēc Olimpiādes bija nokaitināti un reaģēja ar sportisko niknumu, cenšoties pārspēt Māri katrā braucienā, katrās sacensībās.»

«Acis viņam mirdzēja, lai gan «iekšā» nebija,» piebilst treneris. «Tāpēc svarīgākais nav rezultāts, bet gan pieeja mačiem. Jau pusotru mēnesi kā esam sākuši gatavoties nākamajai sezonai - izskatījām kādās sacensībās piedalīsimies un kā gatavosimies. Cenšamies ielikt fizisko bāzīti un savest kārtībā veselību. Ziemassvētkos un Jaunajā gadā nekādas ballītes.»

Lakučs uzsver, ka vīri ir gatavi darboties, tomēr piebilst, ka tagad atbalsts Štrombergam būs nepieciešams vairāk nekā jebkad agrāk. «Būs jāatrod zelta vidusceļš starp smagu darbu un kvalitatīvu atpūtu. Jāatrod veids, kā refrešot Māri.»

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu