Pīters Džeksons hobita Bilbo Baginsa lomai vēlējies tikai Mārtinu Frīmenu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Grāmatas «Hobits» ekranizācijas režisors Pīters Džeksons atklājis,, ka galvenā varoņa Bilbo Baginsa lomai vēlējies tikai britu aktieri Mārtinu Frīmenu.

Režisors Frīmenu noskatījis britu komēdijseriālā «The Office» un fantastikas filmā «The Hitchhiker's Guide To The Galaxy» («Galaktikas ceļvedis stopotājiem») un bijis pārliecināts, ka aktieris ir vienīgā iespējamā izvēle Bilbo Baginsa lomai.

«Mārtins bija vienīgais cilvēks, ko mēs vēlējāmies šai lomai, un tas bija krietni pirms tam, kad mēs patiešām viņu satikām. Mums vienkārši likās, ka viņam ir tādas īpašības, kas viņu padara ideālu Bilbo lomai. Viņš ir stīvs, apspiests ar īstām angļa īpašībām. Viņš ir drāmas aktieris, nav komiķis, bet viņam ir talants darbam komēdijā,» stāstīja Džeksons.

Tomēr Frīmena iesaistīšana projektā norisinājusies ar sarežģījumiem, jo aktieris sākotnēji nav bijis pieejams, jo filmējies augsti novērtētajā jaunajā britu seriālā par izmeklētāju Šerloku Holmsu «Sherlock».

«Mums bija nepatikšanas. Es jau kritu panikā. Naktīs mani mocīja bezmiegs. Mums bija atlikušas sešas nedēļas līdz filmēšanai un mēs nebijām izraudzījušies nevienu citu, un es spīdzināju sevi, četros naktī skatoties seriālu «Sherlock» savā «iPad»,» stāstīja Džeksons.

Galu galā Džeksons saplānojis filmēšanas grafiku, lai Frīmens varētu gan piedalīties «Sherlock» otrās sezonas sēriju uzņemšanā, gan arī «Hobita» filmēšanā Jaunzēlandē.

Kā jau LETA ziņoja, nākamajā nedēļā uz kinoteātru ekrāniem nonāks šā gada vērienīgākā filma - «Hobits: negaidīts ceļojums» («The Hobbit: An Unexpected Journey»).

«Hobita» triloģijas filmas balstītas uz rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna romānu «Hobits jeb turp un atpakaļ». Tas ir priekšstāsts slavenajai «Gredzenu pavēlnieka» sērijai, kuras pēdējā filma iznāca pirms deviņiem gadiem.

Otrā daļa «The Hobbit: The Desolation of Smaug» («Hobits: Pūķa Smoga iznīcināšana») tiks izdota 2013.gada 13.decembrī, savukārt trešā, noslēdzošā, daļa «The Hobbit: There and back Again» («Hobits: Turp un atpakaļ») - 2014.gada 18.jūlijā.

Latvijas kinoekrānos filmu «Hobits: negaidīts ceļojums» sāks demonstrēt 14.decembrī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu