Pēc ilgas vilcināšanās mūzikas pakalpojumā «Spotify» pieejama «Metallica» mūzika (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Rokgrupa «Metallica» pēc ilgas stīvēšanās padarījusi visas savas dziesmas pieejamas interneta pakalpojumā «Spotify», kura lietotāji klausās mūziku tiešsaistē.

2000.gadā «Metallica» uzsāka apjomīgu tiesvedību ar mūzikas pakalpojumu «Napster», kas ļāva lietotājiem brīvi apmainīties ar dažādiem failiem, tostarp arī mūzikas ierakstiem.

«Metallica» apsūdzēja pakalpojuma veidotājus autortiesību pārkāpšanā un panāca, ka no tā tika izdzēsti lietotāji, kuri lejupielādējuši rokgrupas dziesmas. Tas saniknoja daudzus «Metallica» fanus, jo tie uzskatīja, ka lēmums nepamatoti vērsies pret viņiem.

Tomēr nu «Metallica» bundzinieks Larss Ulrihs kāpis uz vienas skatuves ar vienu no «Napster» dibinātājiem Šonu Pārkeru, kurš arī investējis līdzekļus pakalpojumā «Spotify», vēsta telekanāls BBC. Viņi apsprieda agrāko tiesvedību, kā arī «Spotify» paziņoja par jaunu pakalpojumu - iespēju «sekot» populāriem mūziķiem, piemēram, Polam Makartnijam vai Džastinam Bīberam.

Savukārt Pārkers atzina, ka «Napster» esot rīkojies labticīgi, taču tagad nožēlojot strīdu.

«Napster» bankrotēja pēc tam, kad ierakstu kompānijas un mediji iesaistījās pret mūzikas pakalpojumu vērstā kampaņā. «Mums nebija ne mazākās nojausmas, kur esam iekūlušies,» teica Pārkers.

2011.gadā «Napster» tika atklāts no jauna, un tagad tas ir likumīgs mūzikas straumēšanas pakalpojums.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu