Satiksmes ministrija koordinēs un īstenos elektromobilitātes politiku (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ministru kabinets (MK) noteicis Satiksmes ministriju (SM) kā atbildīgo un kompetento institūciju elektromobilitātes politikas izveidošanā, kā arī izvirzāmo mērķu un veicamās attīstības koordinēšanā.

Elektromobilitāte ir viena no transporta jomas sastāvdaļām, un ilgtermiņā tā pilnībā ietilps transporta jomas politikā, tādējādi SM ieņems vadošo lomu elektromobilitātes attīstības koordinēšanā.

Šobrīd Latvijā nav izstrādāta valsts mēroga elektromobilitātes politika, kas noteiktu valsts prioritātes un stratēģiju šajā jomā. Elektromobilitāte sevī ietver elektromobiļu (videi draudzīgu transportlīdzekļu, kas pamatā tiek darbināti ar elektromotoru) segmentu un to uzlādes infrastruktūru.

Elektromobiļu izmantošana samazina siltumnīcas efektu, t.sk., mazinot CO2 un citus kaitīgos izmešus, kā arī apkārtējās vides trokšņu līmeni, tajā pat laikā saglabājot fosilās degvielas rezerves. Tomēr pie esošiem tehnoloģiskajiem sasniegumiem elektromobilitāte ir salīdzinoši dārgāka par līdzvērtīgas fosilās degvielas transportu, tādēļ tās attīstīšanai ir nepieciešams valsts atbalsts un daļējs līdzfinansējums.

Informatīvā ziņojuma izstrādē piedalījās SM un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu