Teātra kritiķi «Spice Girls» mūziklam skarbus vārdus netaupa (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

90.gadu popgrupas «Spice Girls» mūzikls «Viva Forever», kura pirmizrāde otrdien norisinājās Londonā, izpelnījies negatīvu kritiķu vērtējumu.

Producentes Džūdijas Kreimeres un komiķes Dženiferas Saundersas lielbudžeta teātra mūzikls ir satīra par populārajiem dziedāšanas šoviem, un tajā skan «Spice Girls» slavenākie hiti.

Pols Teilors no britu laikraksta «The Independent» izrādei piešķīra tikai divas no piecām zvaigznēm, nodēvējot Saundersas scenāriju par «nepievilcīgu, haotisku un neizteiksmīgu». »«Viva Forever»! Patiešām mūžīgi? Diez vai,» viņš raksta.

Savukārt laikraksta «The Daily Telegraph» kritiķis Čārlzs Spensers uzskata sižetu par «aizvainojoši banālu». «Šis mūzikls ir bezgaumīgs, slinks un neuzlabojams,» lasāms viņa recenzijā. «No «Spice Girls» fanu pilnās auditorijas varēja sajust vilšanos, kad tie saprata, ka par milzu naudu atnākuši uz izgāšanos.»

Bet avīzes «The Guardian» apskatnieks Aleksis Petridis pie mūzikla neveiksmēm vainoja «Spice Girls» dziesmas. «Trīs albumus garā karjerā vienkārši nav pietiekami daudz neaizmirstamu hitu, ar ko aizpildīt divas stundas garu izrādi. Darbību jāvada dziesmu vārdiem, taču šajā gadījumā tie ir briesmīgi,» viņš raksta.

Mūzikla galvenā varone ir jautrā pusaudze Viva, kura ar draugiem piedalās televīzijas dziedāšanas šovā. Lai celtu pārraides reitingus, šova vadītājs izslēdz trīs grupas dalībniekus, atstājot Vivu vienu pašu. No vienas puses, «Viva Forever» stāsta par izvēli starp draugiem vai slavu, bet, no otras puses, tā ir satīra par realitātes šoviem. Tajā ir arī nesaudzīgs producents, kurš atgādina Saimonu Kauelu.

«Spice Girls», kas dalībnieču nesaskaņu dēļ izjuka pirms 12 gadiem, līdz šim pārdevušas aptuveni 55 miljonus ierakstu.

Uz pirmizrādi bija ieradušās visas grupas dalībnieces - Melānija Čisholma, Emma Bantone, Melānija Brauna, Džerija Halivela un Viktorija Bekhema.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu