ASV senatore rosinās aizliegt valstī kaujas ieročus (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV senatore no Kalifornijas štata, demokrāte Daiena Feinsteina svētdien paziņojusi, ka jau janvārī iesniegs Kongresa Senātam un Pārstāvju palātai likumprojektu par kaujas ieroču aizliegšanu.

Ar šo paziņojumu viņa nākusi klajā NBC televīzijā brīdī, kad visās Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet pasaulē sabiedrība ir šokēta par piektdien notikušo uzbrukumu pamatskolai Konektikutas pavalsts Ņūtaunā, kurā nogalināti 20 bērni un seši pieaugušie.

Saskaņā ar šobrīd zināmo informāciju šāvējs, 20 gadus vecais Ādams Lanca, vispirms nogalinājis savu māti un tad devies uz skolu, kur nošāvis divpadsmit meitenes un astoņus zēnus sešu līdz septiņu gadu vecumā, kā arī skolas direktori, psiholoģi, divas skolotājas un divas skolotāju palīdzes un visbeidzot nošāvies pats.

Jautāta, vai šo likumdošanas iniciatīvu atbalstīs ASV prezidents Baraks Obama, senatore atbildējusi: «Domāju, ka jā.»

Pēc Ņūtaunas traģēdijas Obamam tiek adresēti neskaitāmi aicinājumi pievērsties politiski jutīgajam jautājumam par ieroču kontroli, ko viņš gan pieminējis savā priekšvēlēšanu kampaņā 2008.gadā, bet netika izvirzījis kā prioritāti pirmā amata pilnvaru termiņa laikā, neraugoties uz vairākām aizvadītajos gados notikušām asiņainām apšaudēm.

1994.gadā, demokrātu prezidenta Bila Klintona laikā, Amerikas Savienotajās Valstīs tika parakstīts aizliegums, kas attiecās uz 19 veidu kaujas ieročiem, bet tā termiņš beidzās pēc desmit gadiem un centieni šo aizliegumu atkal atjaunot līdz šim cietuši neveiksmi.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu