Policija pastāsta par baiso uzbrukumu cilvēkiem Olainē (155)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uzbrukumi sešiem Olaines iedzīvotājiem vakar vakarā, visticamāk, pastrādāti laupīšanas nolūkos, tomēr policija arī neizslēdz iespēju, ka šie noziegumi izdarīti psihisku problēmu rezultātā, lai gan aizturētās personas vārds psihiatru uzskaitē nav atrodams.

Kā šodien speciāli sasauktā preses brīfingā žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, par minētajiem uzbrukumiem aizturēts 1975.gadā dzimis vīrietis - Olaines iedzīvotājs, kurš nav agrāk tiesāts, taču ir iepriekš nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu.

Grišins informēja, ka visi upuri sadurti uz ielas svētdienas vakarā, laikā no plkst.21.30 līdz pusnaktij. Lai noķertu dūrēju, policija strādājusi pastiprinātā režīmā, piesaistot papildspēkus arī no Rīgas. Notikuma vietā naktī bija ieradies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), aģentūrai LETA atzīmēja viņa padomniece Daiga Holma.

«Pēc informācijas saņemšanas nekavējoties tika no mājas pacelti visi policijas darbinieki, kuri pārgāja uz pastiprinātu darba režīmu. No Rīgas pārvietojām speciālā uzdevuma bataljona darbiniekus un kinologu,» norādīja Grišins.

VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica: lai notvertu noziedznieku un vietējiem radītu drošības sajūtu, uz notikuma vietu izbrauca četras speciālo uzdevumu bataljona ekipāžas, kinologs, ceļu policija, tāpat Olainē atradušies vietējie policisti un VP priekšnieks Ints Ķuzis.

«Iespējams, viņš uzbrucis, laupīšanas motīvu vadīts, un cilvēki pretojušies. Pastāv arī versija, ka cilvēku vadīja psihiski trūkumi. Viņš uzbruka cilvēkiem, kuri bija vieni,» norādīja Grišins. To, cik no sadurtajiem atņemts mantu, policija vēl skaidros izmeklēšanā.

Iespējamo vainīgo personu izdevies aizturēt šorīt ap plkst.6.

Visi sadurtie cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši - patlaban atrodas slimnīcā. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. Policija cer, ka cietušie atlabs. No uzbrucēja rokas cieta 1995.gadā dzimis puisis, 19 gadus vecs puisis, 1965.gadā dzimusi sieviete, 41gadu veca sieviete, kā arī 1977.un 1971.gadā dzimuši vīrieši.

Cietušajiem durts mugurā, vēderā, vienam upurim skartas arī plaušas. Policijai pagaidām nav ziņu, ka dūrējs būtu bijis reibumā.

Lai pārliecinātos, ka aizturētais tiešām ir saistīts ar šiem uzbrukumiem un iedzīvotājiem radītu drošības sajūtu, policija arī šodien pastiprinātā režīmā strādā Olainē. Tāpat policija lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus, kā arī ikvienu, kurš var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju par šiem uzbrukumiem.

Grišins gan nekomentēja, vai policijai izdevies atrast nozieguma rīku. Tāpat viņš atturējās no komentāriem par to, kādas liecības aizturētais sniedzis.

Aģentūras LETA vaicāts, vai Olaine neizceļas pārējās Latvijas vidū, ņemot vērā, ka pirms nepilniem diviem gadiem Parka ielā kails un psihiski nepieskaitāms vīrietis ar nazi nogalināja svešu sievieti, Grišins atbildēja: «Es atturēšos komentēt, bet man arī vakar radās tāda sajūta -, ja vēl nesen bija nemotivēta agresija, kad cilvēks izskrēja un ar nazi nodūra nevainīgu sievieti.»

Grišins arī pastāstīja, ka kopumā Latvijā reti notiek laupīšanas, kad uzbrūk ar nazi un upuris tiek savainots. «Ir ļoti reti gadījumi, kad uzbrūk ar nazi un savaino savu upuri - pārsvarā tās aprobežojas ar piedraudēšanu, taču miesas bojājumi tiek nodarīti reti,» uzsvēra Grišins.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu