«Hobits» pirmajā izrādīšanas nedēļā pārspēj kases ieņēmumu rekordu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Fantāzijas filma «The Hobbit: An Unexpected Journey» («Hobits: negaidīts ceļojums») pārspējusi visu laiku pelnošākās decembra pirmizrādes rekordu ASV un Kanādā, pirmajā nedēļas nogalē ieņemot 84,77 miljonus dolāru (45,5 miljonus latu).

Citās valstīs ilgi gaidītā «Gredzenu pavēlnieka» priekšstāsta kases ieņēmumi bija 138,2 miljoni dolāru (74 miljoni latu). Pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē filma nopelnīja 222,97 miljonus dolāru (119,5 miljonus latu), paziņoja studija «Warner Bros.».

«Hobita» triloģijas filmas balstītas uz rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna 1937.gada romānu «Hobits jeb turp un atpakaļ». Tas ir priekšstāsts slavenajai «Gredzenu pavēlnieka» sērijai, kuras pēdējā filma iznāca pirms gandrīz desmit gadiem.

Jaunās filmas veidojis «Gredzenu pavēlnieka» režisors Pīters Džeksons, un tajās tēlo vairāki iepriekšējās filmu sērijas aktieri, tostarp Elija Vuds, Ians Makellens un Keita Blānšeta.

Iepriekšējais rekords par pelnošāko decembra pirmizrādi piederēja zinātniskās fantastikas drāmai «I Am Legend» ar Vilu Smitu galvenajā lomā, kuras kases ieņēmumi pirmajā nedēļas nogalē 2007.gada nogalē bija 77,2 miljoni dolāru (41,4 miljoni latu).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu