Ņūtaunas šāvēja mājā atrod «nozīmīgus pierādījumus» (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ādams Lanca, kurš piektdien sarīkoja slaktiņu skolā Ņūtaunā, iznīcināja savu datoru, iespējams, sasitot to ar āmuru, tomēr pastāv cerība atgūt datus no cietā diska.

ASV mediji ziņo, ka policisti mājā, kur slepkava dzīvoja kopā ar māti, atrada sasistu datoru, tomēr joprojām cer, datus būs iespējams atjaunot, tādā veidā noskaidrojot, kāds bija šāvēja motīvs.

«Policija konfiscēja nozīmīgus pierādījumus [Lancas] mājā,» sacījis Konektikutas policijas pārstāvis Pols Veinss, piebilstot, ka to pārbaude būs ilgs un rūpīgs process.

Policisti atklāja, ka slaktiņā izmantotos ieročus Lancas māte - kaislīga ieroču kolekcionētāja, iegādājusies 2010.gadā un 2012.gadā.

Tāpat atklājies, ka slaktiņā izdzīvoja divas sievietes, nevis viena, kā iepriekš tika ziņots. Policija gaida, kad viņu veselības stāvoklis būs pietiekami apmierinošs, lai varētu sniegt liecības.

Veinss atklāja, ka kopumā ir ļoti daudz lieciniekus, kurus plānots nopratināt. Tāpat policija vēstī, ka izmeklēšana varētu aizņemt nedēļas vai mēnešus. «Tas nav kaut kas 60 minūšu ilgs, ko redzam televīzijā,» sacīja likumsargs.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu