Kozlovskis atzinīgi vērtē policijas darbu, mēģinot atrast Olaines dūrēju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Mēģinot atrast personu, kura svētdienas vakarā sadūra sešus Olaines iedzīvotājus, Valsts policija (VP) strādāja profesionāli un operatīvi, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs aģentūrai LETA sacīja, ka publiski izskanējusī kritika par to, ka iespējamais vaininieks notverts «tikai» nākamās dienas vakarā, nav gluži vietā, jo arī šāds laika rādītājs ir vērtējams pozitīvi.

Jautāts, kā komentē to, ka policija sākotnēji aizturēja «nepareizo» cilvēku, Kozlovskis uzsvēra, ka izmeklētāji vēl noskaidro, kurš no aizturētajiem ko ir izdarījis, taču, visticamāk, arī pirmais aizturētais neesot gluži bez vainas.

Uz jautājumiem, kas skar izmeklēšanas detaļas, Kozlovskis atturējās atbildēt.

Arī policijas priekšnieki, tāpat kā ministrs, pagaidām ir skopi komentāros par vakar aizturēto vīrieti.

«Šobrīd nav mums vairāk ko teikt,» aģentūrai LETA sacīja VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

«Daudzas lietas norāda, ka viņš [vakar vakarā aizturētais vīrietis] to ir izdarījis, taču šobrīd notiek izmeklēšanas darbības. Arī uzbrukuma motīvus pašlaik noskaidrojam. Visas cietušās personas atrodas slimnīcā un ārstējas, ar viņiem pašlaik ir grūti runāt,» aģentūrai LETA sacīja VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis. Viņš piebilda, ka patlaban arī tiek noskaidrots, vai aizturētais vīrietis svētdienas vakarā bijis apreibinošu vielu ietekmē.

Kā ziņots, svētdienas vēlā vakarā Olainē uz ielas tikai sadurti seši vientuļi gājēji - divas sievietes un četri vīrieši. Aizdomās par šiem uzbrukumiem policija pirmdien ap plkst.6 aizturēja kādu 1975.gadā dzimušu Olaines iedzīvotāju, tomēr vēlāk izrādījās, ka viņš, visticamāk, nav īstais uzbrucējs.

Pirmdien ap plkst.20 policija aizdomās par sešiem minētajiem uzbrukumiem Olainē aizturēja citu personu - 1966.gadā dzimušu, agrāk netiesātu vīrieti.

Grišins pirmdienas vakarā aģentūrai LETA skaidroja, ka pirmais no aizturētajiem varētu būt vainojams analoģiskā uzbrukumā, kas noticis pirms nedēļas, tomēr pagaidām notiek izmeklēšana, tāpēc nekādu sīkāku informāciju policija nesniedz.

Jau ziņots, ka visi sadurtie cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši - atrodas slimnīcā. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. Policija cer, ka cietušie atlabs. No uzbrucēja rokas cietis 1995.gadā dzimis puisis, 19 gadus vecs puisis, 1965.gadā dzimusi sieviete, 41gadu veca sieviete, kā arī 1977.un 1971.gadā dzimuši vīrieši.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu