Ņūtaunas šāvējam un Breivīkam bijusi līdzīga aizraušanās (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ņūtaunas šāvējs - 20 gadus vecais Ādams Lanca savas dienas vadīja, spēlējot vardarbīgas datorspēles, piemēram, «Call of Duty», ko, kā zināms, izmantoja Norvēģijas masu slepkava Anders Bērings-Breivīks, gatavojoties slaktiņam, kurā dzīvību zaudēja 77 cilvēki.

Kāds bijušais ģimenes mājas darbinieks ārvalstu medijiem pastāstījis, ka slaktiņa sarīkotājs sēdējis istabā bez logiem un spēlējis datorspēles.

«Tā bija skaista māja, bet viņš dzīvoja pagrabā. Es vienmēr domāju, ka tas ir dīvaini,» sacīja darbinieks Pīters Vlasuks, kurš pagrabā bija bijis vairākas reizes.

Viņš pastāstījis, ka dzīvojamā telpa bijusi aprīkota - tur bija datori, labierīcības, gulta, galds un televizors, taču tur nebija logu.

Gan Lanca, gan viņa brālis interesējās par militārām lietām - uz sienām bija izlīmēti plakāti ar militāru aprīkojumu.

«Es nevainoju spēles tajā, kas notika, bet viņi skatījās uz attēlu ar vēsturisku ieroci un sacīja, ka ar tādu ir šāvuši spēlē «Call of Duty,» viņš sacīja.

Kā zināms, arī mātes Nensijas Lancas, kuru uzbrucējs nošāva pirmo, saistība ar ieročiem bija visai tieša - viņa bija kaislīga ieroču kolekcionētāja, un pati iemācīja dēlam šaut.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu