Ķuzis: Iedomājieties, ir seši sadurti cilvēki slimnīcā, viņus operē (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis laikrakstam «Diena» atzina, ka grūti izskaidrot šādus gadījumus, kāds noticis Olainē, savādāk, kā vien «ar kādu vielu ietekmi vai prāta problēmām», tādēļ jāpriecājas, ka Latvijas ieroču aprites likums ir ļoti stingrs.

Par to, ka sākumā aizturēts «neīstais dūrējs», Ķuzis sacījis: «Stādieties priekšā, ir seši sadurti cilvēki slimnīcā, viņus operē. Mēs nevaram gaidīt, kamēr viņi būs spējīgi sniegt liecības, un tikai tad sākt meklēt vainīgo. Un, lūk, parādījās šis apstāklis par vīrieti, kas bija pietiekoši līdzīgs, lai varētu vilkt paralēles, ka viņš varētu ko līdzīgu izdarīt atkal. Tad viņu aizturēja, un sākās darbs, līdz parādījās citi apstākļi.»

Viņš atzina, ka līdzīgi gadījumi, kaut ārkārtīgi reti, tomēr turpina notikt arī Latvijā.

«Paldies Dievam, mūsu ieroču aprites likums, salīdzinot ar citām valstīm, ir daudz stingrāks, tomēr, pat par spīti tam, mums ir precedents, piemēram [Nikolajs] Zikovs [kurš pagājušogad kinoteātrī nošāva citu kino apmeklētāju], kas parāda, ka var būt pat visstingrākās pārbaudes, bet cilvēciskais faktors paliek,» viņš norādīja.

Jau ziņots, ka svētdienas vakarā seši Olaines iedzīvotāji cietuši uzbrukumos ar nazi, visticamāk, laupīšanas nolūkā, tomēr policija arī neizslēdz iespēju, ka šie noziegumi izdarīti psihisku problēmu rezultātā, lai gan aizturētās personas vārds psihiatru uzskaitē nav atrodams.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu