ASV 11 gadus vecs zēns uz skolu atnes ieroci (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV uzrādītas apsūdzības kādam 11 gadus vecam zēnam, kurš uz skolu bija atnesis ieroci.

Zēns uz skolu Soltleiksitijas pievārtē Jūtas štatā pirmdien bija atnesis .22 kalibra pistoli, un bija draudējis saviem klasesbiedriem.

«Viņš apgalvo, ka atnesa ieroci, lai aizsargātu sevi un savus draugus» gadījumā, ja sāktos tāds slaktiņš kā Ņūtaunā, apstiprināja vietējās izglītības pārvaldes pārstāvis.

Ieroci pamanījuši puikas skolasbiedri, kas par to ziņojuši skolotājai, kura «nekavējoties aizturēja skolēnu un nogādāja viņu direktora kabinetā».

Ierocis tika atrasts bērna skolas somā. Lai gan tas nebija pielādēts, zēnam bija arī munīcija.

Izsaukta policija, un bērns aizturēts. Zēnam izvirzītas apsūdzības par ieroča ienešanu skolas īpašumā un uzbrukumu vainu pastiprināšos apstākļos.

«Apsūdzības par uzbrukumu vainu pastiprinošos apstākļos saistītas ar to, ka viņš draudēja vai vicināja ieroci draudīgā veidā pret trim skolēniem,» norāda amatpersonas. «Tas, domājams, notika pusdienu pārtraukumā, kad bērni atradās skolas futbola laukumā.»

Zēns uz laiku izslēgts no skolas.

Tikmēr Kalifornijā kāds 18 gadus vecs skolēns apsūdzēts par viltus sprādziena trauksmes izraisīšanu.

Dienā, kad Konektikutas štatā notika traģiskais slaktiņš, viņš uz skolotājas galda atstāja zīmīti, apgalvojot, ka ēkā ievietots spridzeklis. Policija sprāgstvielas gan neatrada.

Jaunietim draud līdz pat trīs gadu cietumsods.

LETA jau ziņoja, ka piektdien kāds 20 gadus vecs bruņots vīrietis sarīkoja slaktiņu vienā no Konektikutas pavalsts sākumskolām, nogalinot 20 bērnus un sešus pieaugušos.

Ņūtaunas slaktiņš ir viens no visasiņainākajiem uzbrukumiem mācību iestādei visā ASV vēsturē. Upuru skaita ziņā šo traģēdiju pārspēj vienīgi 2007.gada slaktiņš Virdžīnijas Politehniskajā institūtā.

Sagaidāms, ka traģēdija rosinās atsākt debates par liberālajiem ASV ieroču tirdzniecības un glabāšanas noteikumiem, tomēr Baltais nams piektdien centās klīdināt baumas, ka šis politiski eksplozīvais jautājums varētu tikt atvērts jau tuvākajā laikā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu