«Mitsubishi» paplašina automašīnu atsaukšanu Japānā līdz 1,7 miljoniem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Mitsubishi Motors Corp.» trešdien eļļas noplūdes problēmu dēļ paplašināja atsaukumam paredzēto automašīnu skaitu valstī līdz aptuveni 1,7 miljoniem.

Uzņēmums pirms diviem gadiem šo problēmu dēļ Japānā atsauca gandrīz 250 000 automašīnu, bet šogad šis skaits tika palielināts vēl par aptuveni 300 000 pēc tam, kad Transporta ministrija saņēma anonīmas norādes, liekot amatpersonām izdot rīkojumu kompānijai pārskatīt šo jautājumu.

Trešdien «Mitsubishi» pavēstīja, ka atsaukumam paredzēto automašīnu skaitu palielina vēl par 1,2 miljoniem.

Kompānija norāda, ka bojātas dzinēja detaļas dēļ var rasties eļļas noplūde, tāpēc panelī var iedegties eļļas spiediena brīdinājuma signāls. Savukārt sliktākajā gadījumā dzinējs var pārtraukt darboties.

Jaunākais atsaukums aptver astoņus «Mitsubishi» modeļus, kas ražoti laika periodā no 1996. līdz 2004.gadam, un tas uzņēmumam izmaksās aptuveni 7,5 miljardus jenu (47,6 miljonus latu).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu