Agnese Zeltiņa par «dzīvām eglītēm» Ziemassvētkos (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

19.decembrī, tirdzniecības parkā «Alfa» tika ieskandināta akcija «Ziemassvētku eglīti - Latvijas mežu nākotnei», kuras ietvaros sabiedrībā atpazīstami cilvēki publiski aicinās Ziemassvētkos pušķot «dzīvas eglītes» - piemājas dārzos un podiņos.

Vakara īpašā viešņa bija aktrise Agnese Zeltiņa, kura speciāli ieradīsies no Itālijas, lai iejustos vakara vadītājas lomā.

Kāpēc eglīte podiņā? «UgunsGrēka» zvaigzne, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris: «Eglīti podiņā ir vieglāk uzturēt un kopt mājas apstākļos. Bet unikāla iespēja pēc tam ir rast turpinājumu viņas dzīvei, jo ikvienam Latvijas iedzīvotājam, viņa radiniekiem vai kaimiņiem ir lauku mājas, kur eglītei atkal pavasarī ir iespēja nonākt piemājas dārzā un ražot skābekli, kā arī priecēt mūsu acis.»

Zigmunds Vīķis, t/p «Alfa» vadītājs: «t/p Alfa kā vieta, kur daudziem sākas ceļš uz Ziemassvētkiem, ar prieku pulcē akcijas atklāšanas pasākuma dalībniekus, piedāvājot ikvienam arī iegādāties eglītes podiņos, kuras pārstādot, svētku prieks saglabāsies vēl daudzus gadus».

Jau ziņots, ka, aicinot cilvēkus Ziemassvētkos un gadu mijā pušķot «dzīvas eglītes» - piemājas dārzos un podiņos, sabiedrībā populāri cilvēki vienojušies kopīgā akcijā ar devīzi: «Ziemassvētku eglīti - Latvijas mežu nākotnei». Akcijas krusttēvs Valdis Kalnozols un krustmāte Marika Ģederte mudina sabiedrību necirst eglītes un nepirkt cirstās, bet svinēt ziemas saulgriežus pie «dzīvām eglītēm», kuras pavasarī, Zemes dienā, varētu iestādīt mežā, lai tās aug un bagātina Latvijas dabas resursus.

Nepilnas nedēļas laikā akcija jau ir izpelnījusies vairāku desmitu sabiedrībā atpazīstamu cilvēku atbalstu, - tā, piemēram, svinēt svētkus ar «dzīvām eglītēm» aicina Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, dziedātājs Roberts Gobziņš, grupas «Astro'n'out» soliste Māra Upmane-Holšteina, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, operdziedātāja Inese Galante, radiodīdžejs Stass Florencevs, fotogrāfi Gatis Rozenfelds un Sergejs Kondrašins, mūziķi Raivo Stašāns un Lauris Amantovs, baleta pedagoģe Lita Beiris un daudzi citi.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu