ASV viceprezidents vadīs komiteju ar ieročiem saistītas vardarbības mazināšanai (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama trešdien uzticēs viceprezidentam Džo Baidenam vadīt komiteju, kam pēc pagājušajā nedēļā pieredzētā traģiskā Ņūtaunas slaktiņa būs jālemj, kā mazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi.

Kā, atsaucoties uz Baltā nama amatpersonām, vēsta laikraksti «The New York Times» un «The Washington Post », sagaidāms, ka Obama Baidenu komitejas vadītāja amatā apstiprinās trešdien.

Baidena vadītā komiteja izvērtēs, vai nepieciešami likuma grozījumi, ierobežojot uzbrukuma ieroču un lielas ietilpības aptveru tirdzniecību, kā arī izvērtēs pašreiz spēkā esošās nostādnes garīgās veselības jomā un vardarbības atainošanu populārajā kultūrā.

LETA jau vēstīja, ka Obama solīja izmantot visu savu varu, lai nepieļautu, ka atkārtoti notiek tādi slaktiņi, kāds 14.decembrī tika sarīkots kādā Ņūtaunas sākumskolā, kur tika nogalināti 20 bērni un seši pieaugušie.

Ņūtaunas slaktiņš ir viens no visasiņainākajiem uzbrukumiem mācību iestādei visā ASV vēsturē. Upuru skaita ziņā šo traģēdiju pārspēj vienīgi 2007.gada slaktiņš Virdžīnijas Politehniskajā institūtā.

Saskaņā ar 2009.gada datiem ASV ir 310 miljoni nemilitāro ieroču jeb viens ierocis uz katru iedzīvotāju.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu