Ko Ziemassvētku vecītis ēd brokastīs? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvien lielāku popularitāti arī Latvijā iegūst tradīcija atstāt Ziemassvētku vecītim zem eglītes kādu gardumu, lai nodrošinātu sirmā kunga labvēlību un dāsnumu. Bet kā lai izvēlas viņam piemērotāko cienastu? Apzinoties, cik tas ir svarīgi, Ziemassvētku noskaņās «Fazer Latvija» aptaujāja gan pieaugušos, gan bērnus, lai noskaidrotu vienreiz un par visām reizēm - ko Ziemassvētku vecītis ēd brokastīs, informē Baiba Gulbe, «Fazer» Komunikāciju direktore?

Kā izrādās, populārākais našķis Ziemassvētku vecīša ēdienkartē ir tieši piparkūkas! Pēc aptaujāto bērnu domām, Ziemassvētku vecītis tālajā Lapzemē visbiežāk brokastīs ēd cepumus ar pienu, piparkūkas, maizītes, putru un pārslas. Tam piekrīt arī gandrīz trešā daļa aptaujāto pieaugušo (29%), kuri bija vienlīdz pārliecināti, ka Ziemassvētku vecītis brokastīs ēd tieši piparkūkas un citus cepumus.

Mazie uzskata, ka Ziemassvētku vecītis brokastīs neatsakās arī no zupas, pankūkām, omletes un kafijas, tomātiem, saldējuma, zemenēm, bet viena no mazajām respondentēm apgalvojusi, ka Ziemassvētku vecītis noteikti neēd zivis - «zivis ēd tikai delfīni!».

Turpretī 27% pieaugušo respondentu uzskatījuši, ka vecītim piemērots ēdiens būtu (sniega)pārslas ar pienu. 15% aptaujāto cilvēku kā bārdainā vīra galveno brokastu ēdienu izvēlējās maizītes. Interesanti, ka 15% aptaujas dalībnieku domā, ka Ziemassvētku vecītim ēšana nav ne prātā, jo viņš ir aizņemts ar dāvanu gatavošanu. Kārumnieka godā Ziemassvētku vecīti ir iecēluši 6% jeb 3342 aptaujas dalībnieki, kas uzskata, ka viņa galvenais brokastu ēdiens ir šokolāde vai konfektes. Tikai 14% respondentu nav bijuši pārliecināti par vecīša brokastu diētu.

Aptauju «Ko Ziemassvētku vecītis ēd brokastīs?» decembra vidū veica «Fazer Latvija», aptaujājot 55 570 interneta lietotājus un klātienē uzrunājot 50 pirmās klases skolniekus un bērnudārzniekus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu