Špenglera kauss sākas ar Ufas smagu zaudējumu Frīburgai (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Šveices pilsētā Davosā 86. reizi sākās pazīstamā Špenglera kausa izcīņa hokejā un turnīra pirmajā spēlē pie uzvaras tika Frīburgas «Gotteron» komanda.

«Gotteron», kas Šveices čempionātā ir pašreizējie līderi, ar rezultātu 5:1 pārspēja Ufas «Salavat Julajev» komandu, kura Špenglera kausā piedalījās jau 2007. gadā.

Pirmās trešdaļas 16. minūtē rezultātu skaitliskajā vairākumā atklāja Igors Mirnovs un, kā vēlāk izrādījās, tie bija vienīgie Ufas komandas vārti šajā mačā.

Otrās trešdaļas 7. minūtē Bendžamins Pliss rezultātu izlīdzināja, bet 8. minūtē Gregorijs Maulins jau vadībā izvirzīja Frīburgas klubu.

Trešajā periodā «Gotteron» hokejisti guva vēl trīs vārtus. Vispirms trešdaļas vidū 3:1 panāca NHL spēlētājs Maksims Talbots, kurš Špenglera kausā pievienojies Frīburgas komandai, ceturtos vārtus guva Žuljēns Sprungers, bet mača 58. minūtē Maiks Knopfli piekto reizi pārspēja Iro Tarkki.

Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923. gada, un tas ir vecākais turnīrs Eiropā.

Šogad turnīrā spēlē sešas komandas un tās ir sadalītas divās apakšgrupās. Vienā no tām («Torriani») spēlē Frīburgas «Gotteron», Ufas «Salavat Julajev» un Vitkovices «Steel» komandas, savukārt otrā («Cattini») iekļautas Manheimas «Adler», HC «Davos» un Kanādas izlase, kuru šogad pastiprinājušas vairākas NHL zvaigznes.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu