Automašīnu restaurators atrod sava tēva 70 gadus veco «Peugeot» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kādam pensionētam automašīnu restauratoram no Itālijas ir paveicies atrast savas ģimenes pirmo automašīnu, kura tika pazaudēta kara laikā 1939.gadā.

Vensio Pagani ir 74 gadus vecs galdnieks, kura hobijs ir restaurēt vecas automašīnas. Viņa kolekcijā ir nonākuši jau pieci seno laiku spēkrati, kuri ir rūpīgi restaurēti, saglabājot vēsturisko skatu. Pagani ģimene dzīvoja Francijā un kā jau daudziem kara bēgļiem arī viņi paņēma visu nepieciešamāko un devās uz Itāliju. Ģimenes «Peugeot» tika atstāts Francijā un vienīgā piemiņa par to bija veca fotogrāfija un tehniskās pases kopija.

Pagani kungs devās kārtējos sirojumos pēc jauna restaurācijas projekta, kad viņa uzmanību piesaistīja kāds pagalam nolaists «Peugeot» automobilis, gluži tāds pats kā viņa ģimenei Otrā pasaules kara laikā. Automašīnu bija pamatīgi apskādējis laika zobs, taču ar sava brāļa palīdzību viņam izdevās restaurēt veco automašīnu.

Liels bija abu brāļu pārsteigums, kad viņi zem rūsas kārtas atrada oriģinālo sērijas numuru, kurš sakrita ar viņa tēva «Peugeot» numuru, kuru varēja izlasīt tehniskās pases kopijā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu