Klāt dziedošās Vītolu ģimenes muzikālā izrāde «Kaķīša dzirnaviņas» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dziedošā Vītolu ģimene, kuru cilvēki iepazina no pirmā televīzijas šova «Dziedošās ģimenes», šodien plkst.13 un 18 «Sapņu fabrikā» piedāvās noskatīties muzikālu un aizkustinošu izrādi «Kaķīša dzirnaviņas».

Muzikālā izrāde «Kaķīša dzirnaviņas» iestudēta pēc Kārļa Skalbes pasaku «Kaķīša dzirnaviņas» un «Ziemeļmeita» motīviem. Izrādē dzīvo mūziku spēlēs visa Vītolu ģimene, viņu radi un draugi, Jānis Vītols iejuties arī stāstnieka lomā, bet Rasa Vītola - Ziemeļmeitas tēlā.

Kopā ar dziedošo Vītolu ģimeni izrādē spēlēs arī jauniešu apvienība «Opā, opā», kurā darbojas topošie režisori, aktieri un talantīgi bērni, jaunieši no audžuģimenēm. Tieši viņiem sadarbība ar Vītolu ģimeni ir īpaši svarīga, jo savā bioloģiskajā ģimenē viņi piedzīvojuši gan sāpes, gan nodevību.

Izrādes režisore ir Dace Blaževiča. Viņa stāstīja, ka izrādes galvenā tēma, apvienojot divas Skalbes pasakas «Kaķīša dzirnaviņas» un «Ziemeļmeita», ir simbolisks mūža ceļa atspoguļojums.

«Ir svarīgi, ka izrādē aizskarti tik svarīgi jautājumi kā sevis meklēšana un godīgums pret sevi. Jūtu, ka izrādes veidošanas laikā notiek pārmaiņas iesaistītajos jauniešos, un ticu, ka arī skatītāji to jutīs un piedzīvos, spējot saskatīt, ka problēmas vienmēr ir ārējas, bet risinājumi - iekšēji. Problēmas izriet no tā, ka esam pieķērušies kādām lietām vai idejām un pārstājam attīstīties. Tas būs stāsts par gaismu sevī un par to, ka nav jākoncentrējas uz ārējām negācijām,» atklāja stāstnieka lomas atveidotājs Jānis Vītols.

Muzikālā izrāde «Kaķīša dzirnaviņas» būs skatāma arī 6.janvārī.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu