Nosauc iespējamo «Tu-204» katastrofas iemeslu; neizdodas glābt stjuarti (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lidmašīnai «Tu-204», kas avarēja pie «Vnukovo» lidostas, visticamāk nenostrādāja bremžu sistēma, vēstī aģentūra «Interfax», atsaucoties uz izmeklēšanai pietuvinātiem avotiem.

Jānorāda, ka lidmašīnas «melnās kastes» ir atrastas un izmeklētāji sākuši to atšifrēšanu.

«Piloti pēc nosēšanās, kā liecina sākotnējā informācija, izmantoja visas lidmašīnā ierīkotās bremzēšanas sistēmas, tomēr lidmašīna neapstājās un turpināja kustību. Visticamāk, lidmašīnai bija problēmas ar atpakaļgaitas dzinējiem vai bremzēm,» sacījis avots.

Svētdien uzsākts darbs pie «melnās kastēs» fiksētās informācijas apstrādes. Tāpat izmeklētāju rīcībā ir aviokompānijas «Red Wings» lidojuma dokumentācija. Tiek analizētas arī pilotu sarunas ar dispečeriem un ir paņemti degvielas paraugi.

Šobrīd Krievijas Izmeklēšanas komiteja oficiāli vēstī, ka tiek izskatītas vairākas katastrofas versijas - pilotu kļūda, laikasptākļi un gaisa kuģa tehniskās problēmas.

Jaunākā informācija liecina, ka svētdien mediķiem neizdevās izglābt vēl vienas cietušās dzīvību un mediķi paziņojuši, ka stjuarte Tatjana Penkina ir mirusi.

Jāatgādina, ka sestdien pievakarē «Vnukovo» lidostā avarēja lidmašīna «Tu-204», kas lidostā ieradās no Čehijas. Tajā atradās astoņi apkalpes locekļi, no kuriem četri dzīvību zaudēja notikuma vietā, bet četri guva smagus ievainojumus. Jaunākā informācija liecina, ka upuru skaits pieaudzis līdz pieciem.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu