Špenglera kausu iegūst Kanāda (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hockeyfans.ch

Šodien Šveices pilsētā Davosā noslēdzās tradicionālā Špenglera kausa izcīņa hokejā, kurā par uzvarētājiem kļuva Kanādas hokejisti.

Turnīra finālā Kanādas izlase ar rezultātu 7:2 sagrāva laukuma saimniekus HC «Davos» hokejistus. Interesanti, ka abas komandas tikās arī apakšgrupas spēlē, kurā pārāki ar 5:0 bija kanādieši.

Jau pirmās trešdaļas pirmajā pusē kanādieši guva trīs vārtus, panākot vadību ar 3:0. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Patriss Beržerons, Deriks Valzers un Raiens Smits, bet perioda izskaņā Dario Burglers guva pirmos vārtus «Davos» komandā.

Otrajā trešdaļā Smits un Džons Tavaress panāca 5:1, faktiski jau izšķirot mača likteni, bet trešajā trešdaļā kanādieši guva vēl divus vārtus (Džeisons Speca, Tavaress) un spēles 50. minūtē rezultāts bija graujošs - 7:1. Atlikušajā laikā mājiniekiem Rafaels Diazs vienus vārtus atguva, taču uzvarētājs jau bija zināms.

Kopumā Kanādas hokejisti turnīrā triumfējuši divpadsmit reizes, bet visvairāk tituli ir Davosas komandai - piecpadsmit.

HC «Davos» hokejisti iepriekšējo reizi kausu ieguva pērn, kad finālā pārspēja Rīgas «Dinamo», savukārt šī gada finālistes iepriekš finālā tikās 2006. gadā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu