ASV Ņūtaunas pamatskolas skolēni pēc traģiskā slaktiņa atgriežas skolā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Konektikutas štata Ņūtaunas pamatskolas skolēni, kuri decembrī apšaudē zaudēja 20 savus skolasbiedrus, ceturtdien atsāks mācības jaunā ēkā kaimiņpilsētā.

Jau ziņots, ka 14.decembrī 20 gadus vecais Ādams Lanca Ņūtaunas Sendijas Hukas pamatskolā nošāva 20 bērnus sešu līdz septiņu gadu vecumā, kā arī skolas direktori, psiholoģi, divas skolotājas un divas skolotāju palīdzes un visbeidzot nošāvās pats.

Pēc šīs traģēdijas Ņūtaunas Sendijas Hukas pamatskola tika slēgta.

Plānots, ka ceturtdien skolēni mācības atsāks kaimiņpilsētā Monro, kur skolas jaunā ēka iekārtota maksimāli līdzīgi vecajai, vēsta telekanāls ABC.

Trešdien skolēnu ģimenes tika uzaicinātas aplūkot skolas vajadzībām pielāgoto celtni.

Skolas mājaslapā publicētajā paziņojumā skolas direktora vietas izpildītāja Donna Peidža norādījusi, ka jaunā mācību iestāde ir droša un pilnīgā darba kārtībā un vecākiem ceturtdien būs atļauts palikt skolā, lai bērni justos droši.

«Mēs saprotam, ka daudziem vecākiem var būt nepieciešams atrasties tuvumā saviem bērniem pirmajā dienā skolā,» norādījusi Peidža, piebilstot, ka vecāki būs laipni gaidīti.

Viņa arī aicinājusi skolēnus doties uz skolu ar autobusu, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos ierastajā ritmā.

Traģiskais slaktiņš Ņūtaunas pamatskolā ir izsaucis valsts mēroga diskusijas par ieroču kontroli un ASV prezidenta Baraka Obamas solījumu atbalstīt likumprojektu par kaujas ieroču aizliegšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu