Sociologs: Freimaņa kļūšana par «Dienas» galveno redaktoru nepārsteidz (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tas, ka tirgus un sociālo pētījumu aģentūras «Latvijas fakti» līdzīpašnieks un vadītājs Aigars Freimanis varētu kļūt par laikraksta «Diena» galveno redaktoru, ne īpaši pārsteidz, ne arī nepārsteidz, biznesa portālam «Nozare.lv» teica tirgus un sabiedrisko pētījumu centra «SKDS» vadītājs Arnis Kaktiņš.

«Šis fakts ir kārtējais apliecinājums, ka pasaulē nekas nav nemainīgs - viss plūst un viss mainās,» teica Kaktiņš.

«Ja reiz laikrakstam «Diena» bija nepieciešams galvenais redaktors, tad kāpēc gan lai tas nevarētu būt Freimanis? Kāpēc gan ne?» jautājoši piebilda Kaktiņš.

Jautāts, vai gadījumā, ja Freimanis kļūs par «Dienas» galveno redaktoru, tas varētu kaut kā ietekmēt «Latvijas faktu» darbību vai ieviest izmaiņas tirgus un sociālo pētījumu biznesa tirgū, Kaktiņš teica, ka viņam to ir grūti prognozēt. «Man nav viedokļa par šo jautājumu. Es nevaru paredzēt, kā tas var vai nevar kaut ko mainīt «Latvijas faktu» vai tirgus un sociālo pētījumu biznesa tirgū.»

Jau ziņots, ka par laikraksta «Diena» galveno redaktoru varētu kļūt tirgus un sociālo pētījumu aģentūras «Latvijas fakti» līdzīpašnieks un vadītājs Freimanis, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz AS «Diena» padomes priekšsēdētāju Jāni Maršānu.

Patlaban «Dienas» galvenā redaktora pienākumus pilda izdevniecības «Dienas mediji» galvenais redaktors Guntis Bojārs.

Kā liecina «Firmas.lv», Freimanim pieder 58% paša dibinātās tirgus un sociālo pētījumu aģentūras «Latvijas fakti» daļu, viņš ir kompānijas valdes loceklis. Atlikušie 42% pieder Somijas tirgus izpētes kompānijai «Taloustutkimus Oy», liecina «firmas.lv» dati. Freimanis «Latvijas faktos» darbojas kopš uzņēmuma dibināšanas 1990.gadā.

«Latvijas faktu» apgrozījums 2011.gadā bija 225 048 lati, peļņa - 6344 lati, gadu iepriekš strādāts ar 304 791 lata apgrozījumu un 43 719 latu peļņu, bet 2009.gadā apgrozīti 352 973 lati un nopelnīti 66 885 lati. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Kā ziņots, šogad par AS «Diena» valdes priekšsēdētāju tika iecelts Latvijas Televīzijas (LTV) bijušais ģenerāldirektors Edgars Kots.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu