«Mercedes-Benz» pārdošanas apjoms pērn sasniedzis rekordu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Daimler» pērn pārdevis aptuveni 1,3 miljonus «Mercedes-Benz» zīmola automašīnu, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2011.gadā, teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi «Mercedes-Benz» automobiļu pārdošanas apjoms sasniedzis rekordaugstu līmeni, ko galvenokārt nodrošināja spēcīgais pieprasījums Ķīnā un ASV.

Savienotajās Valstīs pārdoto automašīnu skaits 2012.gadā pieaudzis par 11,8% - līdz 274 134, apsteidzot Vāciju un kļūstot par kompānijas galveno tirgu.

Vācijā pērn pārdotas 261 084 «Mercedes-Benz» automašīnas, bet Ķīnā - gandrīz 200 000, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2011.gadā.

Taču «Daimler» norāda, ka koncerna darbību kopumā negatīvi ietekmējusi automašīnu nozares sarežģītā vide, un tas oktobrī bija spiests samazināt prognozes 2012.gadam pēc neveiksmīga trešā ceturkšņa.

«Daimler» paziņojis, ka līdz 2014.gadam plāno samazināt izdevumus par aptuveni diviem miljardiem eiro (1,4 miljardiem latu).

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu