Minimāli samazinājies Repšes parādu un aizdevumu apjoms (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērn ekspremjera un biedrības «Latvijas attīstībai» dibinātāja Einara Repšes parādsaistības sarukušas par nedaudz vairāk kā 9000 latu, bet aizdevumu apjoms - par aptuveni 12 000 latu, liecina Valsts ieņēmumu dienestā Repšes iesniegtā ienākumu deklarācija par laika posmu no 2011.gada 3.novembra līdz 2012.gada 2.novembrim.

Repšes deklarācijā minēts, ka viņa parādsaistības pērnā gada rudenī bija 931 484 lati, savukārt gadu iepriekš iesniegtajā deklarācijā parādu apjoms bija norādīts 922 211 lati. Tāpat samazinājies Repšes izsniegto aizdevumu apjoms - no 530 900 latiem 2011.gada rudenī līdz 518 780 latiem pērn.

Deklarācijā Repše norādījis, ka ir «Mākslīgā intelekta fonds» un «Latvijas attīstībai» valdes loceklis. Viņam pieder zeme un dzīvojamā ēka Ikšķilē, pa zeme Kaunatas pagastā, kā arī īpašumi Barkavas pagastā.

Repšem pieder traktors «Kubota ST30 Alpha», motocikls «KTM 525 EXC» un 2011.gada izlaiduma automašīna «Škoda Octavia». Pērn Repše pārdevis vairākus savus transporta līdzekļus: lidmašīnu «Flightstar 2SC» par 7000 latu, motociklu «KTM Adventure 950» par 4585 latiem un automašīnu «Honda CRV» par 6800 eiro (4760 latu).

Kā ziņots, 2012.gada marta sākumā tika nodibināta jauna biedrība «Latvijas attīstībai», kuras dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis, Valerijs Belokoņs un citi. Repše ir atzinis, ka ar biedrības izveidi viņš ir atkal iesaistījies aktīvajā politikā.

Repše intervijā laikrakstam «Diena» atzinis, ka biedrība izteiks savu piedāvājumu, lai pretendētu uz politisko varu. Viņš cer, ka līdz tam biedrība augs gan fiziski, gan intelektuāli. «Esmu jau teicis, ka kāda mums radniecīga organizācija, visticamāk, izveidosies un iesniegs sarakstu nākamajās Saeimas vēlēšanās,» tika teicis politiķis.

Repše skaidroja, ka biedrība izveidota, jo «draugu lokā nonācām pie atziņas, ka lietas ir ļoti nopietnas un ka varam pazaudēt to valsti, kuru esam atguvuši».

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu