Par «Dienas» galveno redaktoru kļuvis sociologs Freimanis (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien pēc sarunas ar AS «Diena» valdi, kurā pārrunāti sadarbības principi, panākta vienošanās, ka par laikraksta «Diena» galveno redaktoru kļūs Aigars Freimanis.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja SIA «Dienas mediji» » mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola, galvenā redaktora pienākumus Freimanis sāks pildīt jau šodien, 7.janvārī.

Tiekoties ar valdi, Freimanis ir pārrunājis redakcijas pārvaldes formātu, struktūru un redakcionālo neatkarību. Valdes uzstādītais stratēģiskais mērķis ir stiprināt medija līderpozīcijas, paplašināt auditoriju.

«Pirmo reizi man piedāvāja kļūt par «Dienas» galveno redaktoru vēl pagājušā gada vasarā. Saņemot šādu piedāvājumu, es augsti vērtēju man izrādīto cieņu. Līdz šim gan kā sociologs, gan kā abonents, lasītājs esmu aktīvi sekojis «Dienas» attīstībai. Tādēļ pirms piekrist, esmu rūpīgi apsvēris šo piedāvājumu. Kļūt par lielākā nacionālā mediju koncerna nozīmīgākā izdevuma galveno redaktoru man ir liels izaicinājums. Ceru, ka man izdosies veiksmīgi pārņemt izveidotās komandas vadību,» sacīja Freimanis.

Pēc profesijas Freimanis ir filozofs. Kopš 1990.gada vadījis Tirgus un sociālo pētījumu institūtu «Latvijas Fakti». Strādājot par sociologu, ieguvis lielu pieredzi sabiedrisko procesu vērtēšanā un analizēšanā, norāda Dābola.

Savukārt līdzšinējam laikraksta galvenā redaktora pienākumu izpildītājam Guntim Bojāram piedāvāts turpināt darbu AS «Diena», turpmāk vadot un attīstot koncerna multimediju platformas.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu