Dzintars: Pārmetumi kultūras ministrei liecina par «maziskumu» (306)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pārmetumi kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL-TB/LNNK) par braucienu uz Austrāliju liecina ne tikai par «maziskumu», bet arī par necieņu pret tiem latviešiem, kuriem savulaik «palaimējās palikt dzīviem vai izbēgt no Sibīrijas», uzskata nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Apvienības mājaslapā Dzintars pauž viedokli, ka «stāsts par kultūras ministres braucienu pie Austrālijas latviešiem ir skumjš», jo esot pašsaprotami, ka valsts izrādījusi godu vienai no lielākajām latviešu diasporām tai nozīmīgu un vērienīgu kultūras sarīkojumu laikā. Skumjš un nožēlojams esot fons, «kādā šis pasākums mērķtiecīgi tiek rādīts publiskajā telpā».

Pēc Dzintara domām, tas notiek, lai «novērstu uzmanību no nekaunīgiem algu palielinājumiem atsevišķās ministrijās, balts tiek padarīts par melnu un otrādi».

«Trimdas latviešu palīdzība un devums Latvijas valstij ir tāds, par ko mēs vēl ilgi būsim parādā lielu pateicību. Kā šī pateicība izpaužas no to politiķu, precīzāk - politikāņu puses, kas šobrīd organizē kārtējo nomelnošanas kampaņu pret ministri? Kā skaidrs mājiens: ir «vērtīgie» latvieši un «mazāk vērtīgie», par ko jāaizmirst un kuriem jāpagriež mugura,» pauž Dzintars.

Viņš arī uzsver, ka valsts samaksāja nepilnus 4000 latu par šo braucienu. «Ja tas kādam šķiet par daudz šādam mērķim, tad mums viedokļi būtiski atšķiras. Kaut kā nav dzirdētas vaimanas, kad simtiem tūkstoši tērēti nejēdzīgos integrācijas projektos, lai «latviskotu Lindermanu» vai «sagatavotu» pilsoņus jaunai imigrācijai. Vaimanā tad, kad ministre cenšas, lai katrs latvietis visā pasaulē justos piederīgs un svarīgs Latvijai,» akcentē politiķis.

VL-TB/LNNK līderis arī akcentē, ka Jaunzemes-Grendes vīrs braucienā uz Austrāliju kopā ar ministri devies par saviem līdzekļiem.

Kā ziņots, Jaunzeme-Grende divas nedēļas garajā komandējumā uz Austrāliju bija devusies kopā ar savu vīru - apdrošināšanas brokeru sabiedrības «Marsh» darbinieku Antu Grendi, pirmdien ziņoja telekompānijas LNT Ziņas. Kultūras ministrija LNT Ziņām norādījusi, ka ministres vīrs līdzi komandējumā devies par saviem līdzekļiem, tomēr vairāki avoti liecinot, ka Jaunzemes-Grendes vīrs izmantojis iespēju uzturēties arī valsts apmaksātā viesnīcas numurā.

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende apgalvo, ka divu nedēļu garajā komandējumā Austrālijā ir čakli strādājusi un izskanējušie pārmetumi par «tūrismu» esot nepamatoti.

Iepriekš intervijā «Latvijas Radio» ministre ar sašutumu noraidīja minējumus, ka komandējums izmantots kā atvaļinājums, un uzskaitīja virkni paveiktu darbu, tiekoties ar Austrālijas latviešiem, uzsverot, ka svarīgs ir izdarītais darbs, nevis komandējumā pavadītais laiks.

Komentāri (306)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu