Dombrovskis turpmāk rūpīgāk vērtēs ministru komandējumu lietderību (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka turpmāk būs stingrāk jāvērtē ministru komandējumu lietderība.

Šādus secinājumus viņš izdarījis pēc publiskajā telpā izskanējušajām diskusijām par to, cik lietderīgs bijis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums gada nogalē uz Austrāliju, proti, vai ministre devusies darba vizītē vai vairāk kā atpūtas braucienā.

«Ir rūpīgāk jāvērtē šādu komandējumu lietderība, ko es no savas puses darīšu. Īpaši, ja tas notiek svētku laikā,» žurnālistiem sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka jau līdz šim ir notikusi publiska diskusija par komandējuma ilgumu un sakritību ar Ziemassvētkiem un Jauno gadu.

Jautāts, vai viņš pieprasīs no ministres detalizētu atskaiti par notikušo komandējumu, premjers uzsvēra, ka informācija no ministres ir saņemta, tāpēc pamatā ir jādomā, kā no šī gadījuma izdarīt secinājumus un stingrāk kontrolēt komandējumu lietderību.

Kā ziņots, Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu.

Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

LNT ziņu raidījums vakar vēstīja, ka Grende komandējumā devusies kopā ar savu vīru.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu