Dombrovski mulsinājis Jaunzemes - Grendes Austrālijas komandējuma pieteikums (271)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Premjeram Valdim Dombrovskim (V), saņemot kultūras ministres Žanetas Jaunzemes - Grendes (VL-TB/LNNK) Austrālijas komandējuma pieteikumu, radušās šaubas par tā lietderību, tāpēc tikuši uzdoti dažādi papildus jautājumi par braucienu, uz kuriem kultūras ministrija spējusi argumentēti atbildēt, pamatojot komandējuma nepieciešamību.

To Dombrovskis atzina intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

<strong><em>Jezga ap komandējumu Austrālijā: Ministre dzīvoja arī pludmales viesnīcā</em></strong>

Premjers atzīst, ka viņa trīs valdību vadīšanas pieredzē gadījums ar Jaunzemes - Grendes Austrālijas komandējumu ir pirmais, kad ļoti skaļi un publiski tiek apšaubīta kāda ministra komandējuma pamatotība un lietderība.

Līdz ar to Dombrovskis secina, ka pašreizējā sistēma, kad paši ministri lielā mērā vērtē savu komandējumu pamatotību, ir pietiekami labi darbojusies.

Dombrovskis skaidroja - kad pirmo reizi saņēmis kultūras ministres komandējuma pieprasījumu, viņš lūdzis iesniegt detalizētāku komandējuma programmu.

«Mulsināja gan komandējuma laiks Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās, gan pietiekami tālais komandējuma mērķis,» sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka no kultūras ministrijas tomēr saņēmis visa veida informāciju un «aģitāciju» par to, ka šis komandējums ir nepieciešams.

Kā ziņots, Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu.

Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

LNT ziņu raidījums vēstīja, ka Grende komandējumā devusies kopā ar savu vīru, turklāt dzīvojusi dārgā pludmales viesnīcā.

Komentāri (271)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu