Austrālijas komandējuma lieta: lūdz sākt kriminālprocesu (589)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saistībā ar izskanējušo informāciju par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes komandējumu Austrālijā, portāls «pietiek.com» otrdien vērsās ar iesniegumu Valsts policijā.

Portāls vēstī, ka 2220 lati, kas iztērēti aviobiļetēm, nav nemaz tik lēti, jo pašlaik, iegādājoties biļetes turp un atpakaļ šajā maršrutā uz marta vidu, tā izmaksās aptuveni 900 latu. Tikmēr ministres biļete izmaksājusi vairāk nekā divreiz dārgāk.

«Saistībā ar to jau publiski izskanējušas aizdomas par to, ka šajā gadījumā varētu būt izmantoti kādas «draudzīgas» tūrisma firmas pakalpojumi: rēķins par aviobiļetēm ministrijai varētu būtu piestādīts par vienu personu – ministri, savukārt tūrisma firma par šo valsts apmaksāto summu nodrošinājusi aviobiļeti arī ministres dzīvesbiedram,» vēstī portāls.

«Tā kā Kultūras ministrija ir oficiāli paziņojusi, ka ministres ceļa izdevumi bijuši vairāk nekā 2200 latu, mediju informācija liek domāt, ka puse no šīs summas varētu būt izkrāpta valstij, lai izmantotu ministres dzīvesbiedra vajadzībām,» norādīts «pietiek.com» iesniegumā, kas adresēts Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim.

Portāls aicina Valsts policiju uzsākt kriminālprocesu, lai izvērtētu iespējamu noziedzīgu nodarījumu.

Komentāri (589)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu