Prezidents Grendes vietā komandējumā uz Austrāliju nebūtu devies (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) vietā komandējumā uz Austrāliju nebūtu devies, noprotams no valsts pirmās personas teiktā.

Kultūras ministres komandējums trešdien pārrunāts arī Valsts prezidenta tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V). Prezidents pēc tikšanās žurnālistiem skaidroja, ka viņš, lai sadarbotos ar uz Austrāliju aizbraukušajiem tautiešiem, šovasar izmantoja iespēju, kad liela grupa Austrālijas aktīvāko latviešu viesojās Latvijā goda konsulu tikšanās laikā.

«Uzskatu, ka tur bija iespēja dabūt pietiekamu informāciju, tādēļ nebija vajadzības uz turieni braukt. Es personīgi to vismaz nedarītu, to es varu droši teikt,» sacīja valsts pirmā persona.

Savukārt Dombrovskis atkārtoja jau iepriekš teikto: šis gadījums liks stingrāk vērtēt ministru komandējumu lietderību.

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu. Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

LNT Ziņas iepriekš vēstīja, ka Jaunzeme-Grende komandējumā devusies kopā ar vīru, turklāt pēdējās komandējuma dienās viņa pārcēlusies uz dārgāku pludmales viesnīcu, kas neatrodas tuvāk politiķes apmeklētā pasākuma norises vietai.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu