Bens Afleks triumfē «Zelta globusa» kinobalvas ceremonijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters-AFP/Scanpix

Svētdien aizvadītajā Holivudas Ārzemju preses asociācijas ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Beverlihilzā labākās dramatiskās filmas gods ticis kinolentei «Argo», kuras režisors ir Bens Afleks. Un tieši Afleks saņēma balvu arī kā labākais režisors.

  • Par «labāko kinoaktieri drāmā» atzīts politiskās drāmas «Lincoln» («Linkolns») zvaigzne Danjels Dejs-Luiss,
  • savukārt labākās dramatiskās aktrises gods šogad ticis Džesikai Častēnai par tēlojumu kinolentē «Zero Dark Thirty».
  • Par labāko otrā plāna aktrisi tika atzīta Anna Heteveja par tēlojumu «Les Miserables»,
  • savukārt labākā otrā plāna aktiera balvu saņēma Kristofs Valcs par lomu filmā «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).
  • «Zelta globuss» nominācijā «Labākā komēdija vai mūzikls» piešķirts mūziklam «Les Miserables» («Nožēlojamie»).
  • Kategorijā «Labākā aktrise komēdijā vai mūziklā» uzvarēja Dženifera Lourensa par veikumu lentē «Silver Linings Playbook» («Optimista stāsts»),
  • bet par lomu mūziklā «Les Miserables» apbalvojumu kategorijā «Labākais aktieris komēdijā vai mūziklā» saņēma Hjū Džekmens.
  • Godalgu par labāko kinofilmas scenāriju saņēmis Kventins Tarantino par vesternu «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).

Atšķirībā no «Oskaru» nominācijām «Zelta globusu» balvas par labāko filmu tiek piešķirtas divās kategorijās - labākā muzikālā filma vai komēdija un labākā dramatiskā filma.

Holivudas Ārzemju preses asociācijas pārstāvju izraudzītie uzvarētāji tradicionāli tiek uzskatīti par būtisku rādītāju «Oskara» balvu sadalījumam.

«Globusa» balvu pasniegšanas ceremoniju vadīja komiķes Eimija Polere un Tīna Feja, vakara vadīšanas godu pārņemot no britu komiķa Rikija Džerveisa, kurš ceremoniju vadījis trīs iepriekšējos gadus.

Polere un Feja arī pašas kandidēja uz labākās televīzijas komēdijas aktrises godalgu par veikumu seriālos «30 Rock» un «Parks and Recreation».

«Tīna, es tikai gribu pateikt - es ļoti ceru, ka es uzvarēšu,» ceremonijas sākumā sacīja Polere.

Tomēr nedz vienai, nedz otrai šis gods netika, jo balvu šajā kategorijā saņēma situāciju komēdijas «Girls» autore un aktrise Lena Danhema. «Girls» tika arī godalgota kā labākā televīzijas komēdija.

«Rikijs Džerveiss šovakar nevarēja būt šeit, jo viņa, strikti runājot, vairs nav šovbiznesā,» skaidroja Feja.

«Mēs gribam jums to apliecināt, ka mums šovakar nav ne vismazākās vēlēšanās būt asām vai aizvainojošām, jo, kā to, gūdams rūgtu mācību, saprata Rikijs - ja tu nespēj satikt ar Holivudas ārzemju presi, viņi tev liek šo šovu vadīt vēl divas reizes,» sacīja Polere.

Izsakoties par nominantiem uz labākā drāmas režisora godu, vakara vadītājas atcerējās, ka viena no pretendentēm - Ketrina Bigelova - izpelnījusies pārmetumus, ka viņas lentē «Zero Dark Thirty» attaisnota spīdzināšana.

«Šovakar ir nominēta Ketrina Bigelova. Es tiešām neesmu sekojusi līdzi šim skandālam ap «Zero Dark Thirty», bet, kas attiecas uz spīdzināšanu, es ticu dāmai, kas ir pavadījusi trīs gadus laulībā ar Džeimsu Kemeronu,» atzina Polere.

Joks zālē izraisījis perfektu emociju reakciju, norāda žurnāls «Enterteinment Weekly». Auditorijā daži šķita noelšamies - «viņa taču to nepateica», kamēr citi aizrautīgi smējās.

  • Balvu par labāko dziesmu saņēma britu dziedātāja Adele, kas izpilda tituldziesmu jaunākajā bondiānas lentē.
  • Labākās televīzijas drāmas godalgu saņēma ASV psiholoģiskais trilleris «Homeland», bet tā zvaigznes Klēra Deinsa un Demiens Lūiss tika godalgoti kā labākie televīzijas drāmas aktieri.
  • Austriešu režisora Mihaela Hanekes lente «Amour» tika godalgota kā gada labākā filma svešvalodā.
  • Gada labākās animācijas filmas gods tika piešķirts piedzīvojumu multfilmai «Brave» («Drošsirde»).
  • Sesila de Mila balvu par veikumu dzīves garumā saņēma Džodija Fostere, kas «globusiem» nominēta septiņas reizes un saņēmusi divus «Oskarus».
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu