Jaunzeme-Grende citē: «Domājiet par mani, ko jūs gribat, es par jums nedomāju vispār» (1408)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende ir ļoti apmierināta ar paveikto pērnā gada nogalē komandējuma laikā Austrālijā, tāpēc komandējumu uzskata par lietderīgu, bet masu medijos sacelto ažiotāžu vērtē kā kāda apzināti organizētu lētas popularitātes meklējumu, noskaidroja aģentūra BNS.

Jaunzeme-Grende gada nogalē saņēma pārmetumus, ka uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu devusies komandējumā uz Austrāliju

Uz jautājumu, vai neplāno pilnībā vai daļēji atmaksāt komandējuma izdevumus, jo izskanējis viedoklis, ka viņa apvienojusi komandējumu ar atvaļinājumu, ministre atbildēja, ka viņas komandējums ir bijis ļoti rezultatīvs un viņa ir izpildījusi divus savus pienākumus – saziņu ar latviešu diasporu ārzemes un informēšanu par dziesmu svētkiem.

«Esmu sasniegusi ļoti labus rezultātus – es pilnīgi nemaz nekaunos nevienu brīdi par to, ko esmu darījusi. Esmu lepna par sevi, un, raugoties uz visu to ažiotāžu, man ļoti patīk Koko Šaneles teiciens – domājiet par mani, ko jūs gribat, es par jums nedomāju vispār,» sarunā ar aģentūru BNS pavēstīja Jaunzeme-Grende.

Uz jautājumu par iemesliem, kamdēļ veiksmīgais komandējums izraisījis šaubas par tā lietderīgumu, ministre norādīja, ka rezonanse par šo komandējumu noteikti ir kāda politiskā konkurenta organizēta. Jaunzeme-Grende gan nevēlas iedziļināties, kas to ir darījis, bet atzina, ka varianti ir vairāki.

«Es domāju, ka skrējienā pēc lētas popularitātes un reitingiem mēs fokusējamies uz lētām lietām – ilgums, garums, saule. Āfrikā visu laiku ir saule. Bet neskatāmies un nevērtējam pēc būtības, jo tā ir vieglāk,» teica ministre.

Viņa sacīja, ka šajā procesā ir bijusi viena laba un viena slikta lieta. Sliktais ir tas, ka Latvijā ir iespējamas linča tiesas bez analīzes un vērtējuma, vienkārši cilvēku sitot, paskaidroja Jaunzeme-Grende. Savukārt pozitīvais aspekts, pēc ministres vērtējuma, ir tas, cik lielu publicitāti pēdējā laikā guvusi kultūras joma.

«Tagad visi zina, ka Austrālijā bija dziesmu svētki, ka ir lieliski Austrālijas latvieši, ka dziesmu svētki būs šogad, ka būs kultūras kanons – tik daudz, cik ir izskanējušas ziņas par kultūru, par to var tikai priecāties,» pastāstīja Jaunzeme-Grende.

Jau vēstīts, ka ministre uz Austrāliju devās 23.decembrī, bet atpakaļ atgriezās 5.janvārī. Sabiedrībā plaši apspriests komandējuma lietderīgums, fakts, ka braucienā piedalījās arī ministres vīrs, kā arī komandējuma laiks, kas notika Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») paziņojis, ka tiks pastiprināta kontrole par ministru komandējumiem, un norādīja, ka viņa premjerēšanas laikā šis esot pirmais gadījums, ka sabiedrība tik skaidri apšaubot komandējuma lietderību.

Pēc Kultūras ministrijas sniegtā paskaidrojuma, komandējuma mērķis bijis stiprināt saiknes ar diasporas latviešiem, aktualizēt Austrālijas latviešu ieguldījumu nacionālās identitātes saglabāšanā un stiprināšanā, sniegt informāciju par svarīgākajām aktualitātēm kultūras jomā Latvijā, īpaši vasarā gaidāmajiem dziesmu svētkiem un diasporas latviešu dalību tajos.

Komentāri (1408)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu