Cik turīgs ir Šķēle pēc aiziešanas no politikas? (215)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Bijušā politiķa un publiskajā telpā par oligarhu dēvētā ekspremjera Andra Šķēles gada laikā pēc deputāta pilnvaru nolikšanas izsniegtie aizdevumi saglabājušies 2010.gada līmenī, sasniedzot 18,69 miljonus latu.

Par to liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kura iesniegta par pirmo gadu pēc Saeimas deputāta amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas - no 2011.gada 17.oktobra līdz 2012.gada 16.oktobrim.

Šķēle aizdevumus izsniedzis latos, eiro un ASV dolāros.

Minētajā periodā viņš veicis darījumus par vairākiem simtiem tūkstošu latu, tajā skaitā vekseļa prasījuma cesiju.

Savukārt bijušā politiķa bezskaidras naudas uzkrājumi veido 301 546 latus, un bijušajai amatpersonai ir arī 65 545 latus lieli skaidrās naudas uzkrājumi.

Saskaņā ar likumu deklarācijā ir jānorāda tie darījumi, naudas uzkrājumi un aizdevumi, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Šķēlem Rīgā pieder dzīvojamā māja ar zemi, savukārt Saulkrastu novadā lietošanā ir nekustamais īpašums SIA «Jūras priedes». Tāpat viņam lietošanā ir 2011.gada izlaiduma vieglā automašīna «Audi A6».

Bijušajam politiķim pieder arī kapitāldaļas SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» 62 460 latu vērtībā, kā arī SIA «TA sabiedrība» 2000 latu vērtībā. Savukārt «Latvijas Krājbankā» viņam piederēja privatizācijas sertifikāti 358 latu vērtībā.

Deklarācijas pārskata periodā viņš bija SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» projektu vadītājs un partiju apvienības «Par labu Latviju» valdes loceklis.

Šķēle deklarāciju iesniedzis 4.janvārī, bet 10.janvārī par deklarāciju VID vēl no viņa saņēma iesniegumu.

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu