Dietologi nosauc produktus, kuri nav ieteicami brokastīs (121)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dietologi publicējuši sarakstu ar produktiem, kurus nav ieteicams ēst tukšā dūšā brokastīs, šo ēdienu sarakstā nokļuvuši pat banāni un jogurts, raksta informpskov.ru.

Banāni - tos tukšā dūšā nedrīkst ēst, jo tie satur daudz magnija. Banāni var izjaukt kalcija - magnija balansu organismā un novest pie sirds asinsvadu slimībām.

Apelsīni - tukšā dūšā var izprovocēt gastrītu un alerģijas.

Hurma un tomāti - lielā pektīna un skābes koncentrācijas dēļ nav ieteicami tukšā dūšā, jo šo sastāvdaļu dēļ var veidoties nierakmeņi.

Svaigi dārzeņi - gurķi, paprika, kāposti- no rīta var izraisīt aizkuņģa dziedzera iekaisumu. Tas ir iemesls, kāpēc šos dārzeņus nedrīkst lietot tukšā dūšā un īpaši jāuzmanās cilvēkiem ar gremošanas darbības traucējumiem.

Auksti dzērieni tukšā dūšā nav ieteicami. Tie var izraisīt menstruālā cikla traucējumus sievietēm un citas dažādas veselības problēmas.

Jogurts - tukšā dūšā ēst jogurtu nav ieteicams, jo tas pārstrādes procesā zaudē daļu no savām vērtībām. Jogurts lieliski organismā tiks pārstrādāts, ja to ēdīsiet divas stundas pēc maltītes.

Cukurs. Ja pirmā uzņemtā pārtika no rīta ir cukurs, tad organisms nezina, cik daudz insulīna izdalīt, lai asinīs būtu normāls insulīna līmenis. Cukurs tukšā dūšā var izjaukt organisma skābes un sārmu līdzsvaru.

Ķiploks tukšā dūšā var izraisīt spazmas vai citas gastroloģiska rakstura problēmas.

Konservus un kūpinājumus dietologi neiesaka lietot vispār, bet noteikti jau ne brokastīs.

Brokastīs ir svarīgi ievērot, ko ēdat, ja negribat iedzīvoties zarnu trakta darbības problēmās vai vēl nopietnākās vainās, domā dietologi.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu