Portāls: Satiksmes ministrs Ronis gatavojas demisionēt (119)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Bezpartejiskais satiksmes ministrs Aivis Ronis nolēmis drīzumā demisionēt un par šo savu nodomu jau aizvadītās nedēļas sākumā ir informējis premjeru Valdi Dombrovski (V), ziņo portāls «pietiek.com».

Pēc «pietiek.com» rīcībā esošās informācijas, Dombrovskis ministru pierunājis amatā palikt.

Portāls norāda, ka bezpartejiskā Roņa demisija, kas atbrīvos ar saimnieciskajām interesēm saistīto Satiksmes ministriju (SM), var izraisīt domstarpības koalīcijā par to, kura partija deleģēs savu kandidātu satiksmes ministra amatam, un var novest pie plašākas portfeļu pārdales.

Tieši šī iemesla dēļ premjers Dombrovskis, kura politiskā prioritāte šobrīd ir eiro referenduma novēršana, lūdzis Roni nogaidīt ar demisiju. Pats Ronis no jebkādiem komentāriem par iespējamo demisiju «pietiek.com» pagaidām atteicies.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke Latvijas Radio apstiprinājis, ka Ronim un Dombrovskim pagājušajā nedēļā bijusi tikšanās, taču par pārrunāto Pankem nebija informācijas.

TV3 ziņo – gan Satiksmes ministrijā, gan Ministru kabinetā norāda, ka nekādu rakstisku ministra demisijas pieteikumu šobrīd neesot.

Vienlaikus premjera birojā TV3 Ziņām sacīts, ka satiksmes ministra turpmākie plāni rīt varētu tikt apspriesti Dombrovska un Roņa tikšanās laikā.

Aģentūra LETA ziņo, ka koalīcijas partneri izvairīgi atbild uz jautājumiem par Roņa iespējamo demisiju, lai gan Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis esot saņēmis pastarpinātu informāciju par iespējamo Roņa demisiju, bet ar pašu ministru viņš par šo tēmu neesot runājis.

Vaicāts, vai viņš var apstiprināt informāciju par ministra demisijas plāniem, Vjačeslavs Dombrovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka tas ir jāprasa pašam Ronim.

Ministrs RP frakcijas priekšsēdētājam personīgi neko neesot sacījis, taču informāciju par satiksmes ministra iespējamo demisiju Vjačeslavs Dombrovskis nesen saņēmis pastarpināti.

Tāpat Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins aģentūrai LETA pauda, ka šorīt tikšanās laikā ar Roni par šādiem plāniem neesot runāts.

Komentāri (119)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu