«General Motors» pērn zaudējis pasaulē lielākā autoražotāja statusu «Toyota» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 ASV autobūves koncerns «General Motors» (GM) pērn pasaulē pārdevis 9,2 miljonus automašīnu, kas ir vien par 2,9% vairāk nekā 2011.gadā, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi GM kārtējo reizi zaudējis pasaulē lielākā autoražotāja statusu Japānas konkurentam «Toyota Motor Corp.», kas prognozējis, ka pārdošanas apjoms 2012.gadā pieaugs par 22% - līdz 9,7 miljoniem vienību.

Taču GM, kas uz brīdi bija atguvis pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kad «Toyota» piegādes negatīvi ietekmēja 2011.gadā Japānā notikusī zemestrīce un tai sekojošais cunami, noturējies otrajā vietā.

Vācijas «Volkswagen», kas līdz 2018.gadam apņēmies kļūt par pasaulē lielāko autoražotāju, svētdien paziņoja, ka uzņēmuma automašīnu pārdošanas apjoms 2012.gadā pieaudzis par 11% - līdz 9,07 miljoniem vienību.

GM paziņoja, ka kompānijas globālā automašīnu tirgus daļa pērn sarukusi par 0,4 procentpunktiem - līdz 11,9%.

Uzņēmuma pārdošanas apjoms Āzijas un Klusā okeāna reģionā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos piedzīvojis visstraujāko kāpumu - par 10,1% un veidojis 3,6 miljonus automašīnu.

Tikmēr Eiropā GM automobiļu tirdzniecība pērn sarukusi par 8,2% - līdz 1,6 miljoniem vienību, Ziemeļamerikā tā augusi par 3,2%, bet Dienvidamerikā samazinājusies par 1,9%.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu